Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά να μπει στο επίκεντρο της πάλης

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο

Στιγμιότυπο από πρόσφατη περιοδεία του Γ. Μαρίνου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας
Στιγμιότυπο από πρόσφατη περιοδεία του Γ. Μαρίνου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας
Ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο:

«Η άθλια κατάσταση στη Στερεά, με τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία της περιοχής, στους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, επιτείνεται με τη διαθεσιμότητα των οδηγών και φυλάκων των κρατικών νοσοκομείων και επιβάλλει να τεθούν στο επίκεντρο της πάλης των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι προτάσεις του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την εξασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων του δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, σε συνδυασμό με τους 1.500.000 και πλέον ανέργους, έχει οδυνηρές συνέπειες για το λαό. Θα μεγαλώσει τη στρατιά των ανέργων, θα αποδεκατίσει από προσωπικό τους δημόσιους οργανισμούς, επιβάλλοντας στους εναπομείναντες εργαζόμενους ελαστικές μορφές απασχόλησης και χειροτέρευση των όρων αμοιβής, επιδεινώνοντας ταυτόχρονα τις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες προς τις λαϊκές οικογένειες.

Οσοι παρουσιάζονται ως καλύτεροι διαπραγματευτές, στα πλαίσια της ΕΕ, της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του λαού, ψεύδονται συνειδητά και πρέπει ο λαός να τους κρίνει αυστηρά. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης, των εκλεγμένων και υποψηφίων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που υπηρετούν το ρόλο της ως μοχλού επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων, υλοποιώντας το απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής εργασίας στους οργανισμούς της περιφέρειας και των δήμων.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να τονίσουμε τη σημαντική παρέμβαση του ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαθεσιμότητες και την κατάργηση οργανισμών στο Δημόσιο και περιλάμβανε προτάσεις: Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τη διασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση. Συνέχεια της παρέμβασης του ΚΚΕ αποτελεί η Ερώτηση για την ανάκληση της διαθεσιμότητας των οδηγών και των φυλάκων - νυκτοφυλάκων των κρατικών νοσοκομείων και ανάπτυξης του ΕΚΑΒ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2014-04-01 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Τετάρτη και Πέμπτη (2014-03-15 00:00:00.0)
Με απόλυση απειλούνται χιλιάδες σχολικοί φύλακες (2013-11-27 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τη σωτηρία του νοσοκομείου (2013-07-27 00:00:00.0)
Βαφτίζουν ευλογία τις ...απολύσεις! (2013-07-26 00:00:00.0)
Μπαράζ απολύσεων και «μετακινήσεων» (2013-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ