Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Σειρά παρεμβάσεων για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα της Αθήνας

Παρέμβαση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψηφίου δημάρχου Αθήνας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Eurokinissi

Σειρά ζητημάτων που αφορούν τη σκληρή καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας έθεσε χθες, στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Σχετικά με έργα ανάπλασης στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα και το προεκλογικό σόου που στήθηκε τις προηγούμενες μέρες εκεί, με τον υπόδικο υποψήφιο δήμαρχο της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη τη μια μέρα να σταματά τα συνεργεία του δήμου και δυο μέρες μετά αυτά να ξαναξεκινούν εργασίες, ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε ότι ενώ τα έργα αποφασίστηκαν εδώ και έξι μήνες από το δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή «θυμήθηκε» μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές να τα ξεκινήσει. Ζήτησε να χτυπηθούν μαφίες και κυκλώματα που εκμεταλλεύονται εγκλωβισμένους μετανάστες και Ελληνες κατοίκους της γειτονιάς, να γίνουν τα αναγκαία για το λαό έργα στην πλατεία, να εξαντληθούν προς αυτό όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής που ανησυχούν για την τύχη της περιοχής τους.

Παράλληλα έθεσε γενικότερα το ζήτημα της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκονται μια σειρά παιδικές χαρές και γήπεδα της Αθήνας, ζήτησε έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα ώστε να παίζουν και να γυμνάζονται τα παιδιά και ο λαός της Αθήνας.

Σημειωτέον, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ψήφισαν μαζί με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους ψήφισμα ενάντια στη διαθεσιμότητα 85 γιατρών, οδηγών και φυλάκων του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Αγ. Σάββας» που αποφάσισε η κυβέρνηση. Παραπέρα, ο Ν. Σοφιανός έθεσε το ζήτημα των απλήρωτων ειδικευόμενων γιατρών και των οδηγών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο δημοτικό νοσοκομείο «Ελπίς», ζήτησε ενημέρωση τι έχει πράξει η δημοτική αρχή προς την κυβέρνηση ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα.

Επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ υπερψήφισαν ψήφισμα ενάντια στο γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών εξαίρεσε από τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων 53 εργαζόμενων στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84». Επιπρόσθετα ο Ν. Σοφιανός θύμισε ότι 2 Μάη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν 24 απολυμένες του δήμου (με προγράμματα «stage»), εργαζόμενες παλαιότερα στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου και ζήτησε ο δήμος να τις συνδράμει στο δικαστήριο.

Εθιξε, επίσης, το ζήτημα των έργων που χρειάζεται να γίνουν άμεσα στο δημοτικό παιδικό σταθμό στην οδό Αλάστωρος, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παλαιοπώλες στην πλατεία Αβυσσηνίας με παράνομη στάθμευση και παρουσία κλεπταποδόχων στην περιοχή, ζητώντας να κινηθεί η δημοτική αρχή ώστε να δοθούν λύσεις στα σημαντικά αυτά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ