Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγελίες για μη απόδοση του δώρου Χριστουγέννων

Σύμφωνα με καταγγελίες αρκετών εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (ΕΚΝΛ), μια σειρά επιχειρήσεων της περιοχής (καφετέριες, εμπορικά, αλλά και βιοτεχνίες διαφόρων κλάδων) δεν τους κατέβαλαν, ως όφειλαν, είτε το σύνολο είτε μεγάλο μέρος του δώρου Χριστουγέννων. Μάλιστα, αρκετοί εργοδότες τούς λένε ότι... δεν δικαιούνται δώρο, ότι τα δώρα έχουν καταργηθεί και διάφορες άλλες ψευτιές ή τους εκβιάζουν με απόλυση αν το διεκδικήσουν.

Το ΕΚΝΛ καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας άμεσα να παρέμβει για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και την παραπομπή όσων δεν συμμορφώνονται στον εισαγγελέα. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους που δεν πήραν δώρο Χριστουγέννων να το καταγγέλλουν αμέσως, στο ΕΚΝΛ ή στο σωματείο του κλάδου τους.

Παρέμβαση για απλήρωτους και απολυμένους

Παράλληλα, το ΕΚΝΛ με ανακοίνωσή του απαιτεί από τους εργοδότες και την κυβέρνηση να πληρωθούν άμεσα οι χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Νομό Λάρισας, αλλά και εκατοντάδες άλλοι που έμειναν χωρίς δουλειά, επειδή έκλεισαν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν (π.χ. σούπερ μάρκετ «Λάρισα», Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας κ.ά.).

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους πρώην εργαζόμενους σε πτωχευμένες, ή υπό εκκαθάριση επιχειρήσεις, απαιτεί: Να αλλάξει η σειρά κατάταξης στους πίνακες των οφειλετών, μπαίνοντας αποκλειστικά σε προτεραιότητα οι απολυμένοι και όχι οι τράπεζες. Να δοθεί το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ μέχρι την Πρωτοχρονιά από τον ΟΑΕΔ, σε όλους τους απολυμένους των σούπερ μάρκετ «Λάρισα» και της ΕΑΣ Λάρισας. Να μη γίνεται καμία διακοπή ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου κι όσο θα εξακολουθούν να είναι άνεργοι ή να απασχολούνται περιστασιακά, να διαγραφεί το 50% της οφειλής τους και να γίνουν πολύ περισσότερες οι δόσεις διακανονισμών. Να παγώσουν κάθε είδους οφειλές σε Δημόσιο και τράπεζες και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις. Καμία κατάσχεση πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ