Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ
Κινητοποίηση για δεδουλευμένα και σταθερή δουλειά για όλους

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου της Αρτας, μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Αρτας.

Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική τους παρουσία και τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου, διεκδίκησαν τα απλήρωτα δεδουλευμένα 4-5 μηνών στους 37 εργαζόμενους στην καθαριότητα και σταθερή δουλειά για όλους, και έδωσαν απάντηση στην προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας με απειλές σε συνδικαλιστές και «συστάσεις» στις καθαρίστριες που δουλεύουν με εργολάβους ότι δεν δικαιούνται να συνδικαλίζονται.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κιλκίς χαιρέτισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ Αρτας, Γρηγόρης Καραγιάννης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων στην καθαριότητα, μέχρι την αποπληρωμή τους. Επισήμανε τις ευθύνες τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, που είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησής της, την οποία πληρώνει ακριβά ο λαός. Τέλος, τόνισε ότι μπροστά στο οξυμένο πρόβλημα επιβίωσης των απλήρωτων εδώ και μήνες εργαζομένων στην καθαριότητα, που εντείνεται ακόμη περισσότερο την περίοδο των γιορτών, το Σωματείο αποφάσισε τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ