Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2016 - Κυριακή 1 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Προκαλούν τους αγρότες με τα ψέματά τους

Ο Κ. Τζέλλας σχολιάζει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι το αγροτικό εισόδημα μεγάλωσε και ότι δεν τους έπληξαν τα μνημόνια

Ο Κ. Τζέλλας
Ο Κ. Τζέλλας
Στον ισχυρισμό της κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν έχουν λόγο να στήσουν μπλόκα, αφού τα μνημόνια δεν τους φόρτωσαν με βάρη και η κυβέρνηση δίνει λύσεις στα προβλήματά τους, απαντάει ο Κώστας Τζέλλας, επισημαίνοντας:

«Ετσι όπως μας τα λένε, είναι σαν να χαζόσαμε ξαφνικά και παίρνουμε τους δρόμους. Δεν ξέρω πόσον καιρό έχει να πάει σε χωριό ο Β. Αποστόλου, αλλά τον πληροφορώ ότι τώρα στα χωριά "η αρκούδα βγαίνει νωρίτερα". Κι αν δεν καταλαβαίνει τι θέλω να πω, εξηγώ ότι ο αγροτικός κόσμος δε βγαίνει πια στο καφενείο και κλείνεται από νωρίς στο σπίτι, γιατί δεν έχει παράδες ούτε για ένα καφέ, για λίγο τσίπουρο. Εχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Γι' αυτό βγαίνουμε στα μπλόκα και δεν μας πήρε ο Θεός το μυαλό να ξημεροβραδιαζόμαστε μέσα στο κρύο και στην υγρασία, έτσι χωρίς λόγο.

Το εισόδημά μας μειώθηκε πάρα πολύ, κι ας λέει ο υπουργός ότι αυξήθηκε, βάζοντας στο ίδιο σακί τις δικές μας πενταροδεκάρες με τα εκατομμύρια που σοδεύει μια χούφτα αγροτοκαπιταλιστών και διαιρώντας το βγάζει "πλαστό" και παραπειστικό "μέσο όρο".

Μειώθηκε επειδή οι τιμές που πουλάμε το σύνολο των προϊόντων που παράγουμε είναι πολύ χαμηλές. Φροντίζει γι' αυτό η "ελεύθερη" αγορά, η οποία πάντα λειτουργεί προς όφελος των εμποροβιομηχάνων και ποτέ υπέρ μας. Επίσης, το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό και διαρκώς ανεβαίνει, με την μεγάλη ακρίβεια στα αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, μηχανήματα κ.ά.), που αγοράζουμε από τους εμποροβιομήχανους, στο αγροτικό πετρέλαιο, στο αγροτικό ρεύμα και στο αρδευτικό νερό, όπως και στον ΦΠΑ που επιβάλλει το κράτος.

Πρέπει ακόμα να υπολογίσουμε τις τεράστιες ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που προκάλεσαν η κακοκαιρία και οι αρρώστιες και δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε. Τέλος, με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ περικόπηκαν και οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις.

Κι ενώ το εισόδημά μας συρρικνώνεται, η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τους "θεσμούς", χώνει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας. Αυξάνει τους φόρους, τριπλασιάζει τις εισφορές στον ΟΓΑ και στα πολλά παλιά χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, ασφάλιστρα ΕΛΓΑ, δηλώσεις ΟΔΣΕ, αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων και σταυλικών εγκαταστάσεων, ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, πιστοποίηση ψεκαστικών κ.ά.), προσθέτει καινούρια, όπως η φορολόγηση στο κρασί και το τσίπουρο, το ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα, το πρόσθετο "περιβαλλοντικό" τέλος στο νερό άρδευσης κ.ά.

Κι έρχεται μετά από πάνω ο υπουργός και λέει ότι τα μνημόνια δεν έπληξαν τους αγρότες... Αν αυτό δεν είναι πρόκληση για τους αγρότες, τότε τι είναι;»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκή σκυταλοδρομία και για τους αγρότες(2019-08-01 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση για το στήσιμο μπλόκων σε όλη τη χώρα στις 28 Γενάρη(2019-01-23 00:00:00.0)
Την Παρασκευή η σύσκεψη για την κλιμάκωση και το συντονισμό του αγώνα(2019-01-09 00:00:00.0)
Ενισχύουν τα μπλόκα, δυναμώνουν τον αγώνα(2018-01-26 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικές αποφάσεις κατέληξε η σύσκεψη στη Νίκαια(2017-09-14 00:00:00.0)
Η αγροτιά να δώσει μαζικό «παρών» στη Θεσσαλονίκη(2005-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ