Τετάρτη 4 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
«Δεδομένες» οι επιβαρύνσεις του λαού, για τους στόχους του κεφαλαίου...

Την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, ενώ παζαρεύονται στα γεμάτα και τα επόμενα αντιλαϊκά βήματα, η κυβέρνηση συνέχισε και χτες να μιλάει για «προσωρινές» λαϊκές θυσίες, καλώντας το λαό να βάλει πλάτη στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε στον ρ/σ «Παραπολιτικά» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, απαντώντας σε ερώτηση για την κλιμάκωση της φοροληστείας: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η συμφωνία του Αυγούστου ήταν μια δύσκολη συμφωνία, ειδικά στο φορολογικό κομμάτι και τους έμμεσους φόρους. Οι επιβαρύνσεις για τους πολίτες είναι δεδομένες. Δεν είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί. Γνωρίζουμε όλοι πώς επήλθε η συμφωνία του Αυγούστου, μέσα από ποιους εκβιασμούς και μέσα από ποιες διαδικασίες», ισχυρίστηκε, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «η συνολική όμως εικόνα, στην οποία θα ήθελα επίσης να σταθούμε, είναι ότι γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα αλλαγής σελίδας έτσι ώστε οι πολίτες να δουν τα οφέλη και της ανάπτυξης». Η «συνολική εικόνα», βέβαια, δείχνει καθαρά ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη προϋποθέτει τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και την ένταση της εκμετάλλευσης, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Στο πνεύμα της εξαπάτησης και σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» ανέφερε, προσπερνώντας εντελώς ότι σχετίζεται με τα μέτρα που απαιτούνται για κάτι τέτοιο, πως «η ελληνική πλευρά εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας στο οποίο μπορούν να συγκλίνουν όλες οι πλευρές (...) Θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί σημείο ισορροπίας και αυτό μπορεί να βρεθεί μέχρι τα τέλη Γενάρη».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μπλέκοντας τα ματωμένα πλεονάσματα και το φοροκυνηγητό του λαού ώστε να βρεθούν λεφτά για τις φοροαπαλλαγές που έχει προτείνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, με το προσωρινό πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά, απογείωσε την κοροϊδία λέγοντας πως ναι μεν οι φόροι αυξάνονται, αλλά «εμείς, μέσα σε αυτό το σκηνικό, προσπαθούμε για αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων και για υπεραπόδοση, όπως έγινε το 2016. Αυτή την υπεραπόδοση, εμείς, στο τέλος του έτους, θα την χρησιμοποιήσουμε για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Υπάρχει ήδη το παράδειγμα της απόφασης να παραταθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ