Παρασκευή 6 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέδωσε ρουχισμό και κουβέρτες σε πρόσφυγες

Από την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες
Από την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες
Ρουχισμό και κουβέρτες στους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στο «κέντρο φιλοξενίας» στα Βασιλικά και αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι οποίες επιδεινώνονται με την επέλαση του χιονιά, παρέδωσε χτες το απόγευμα η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών ταξικών συνδικάτων.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα «κέντρα φιλοξενίας» προσφύγων. Απαιτεί εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες. Να εξασφαλιστούν επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Με τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων, έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Υπέγραψε και εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που διπλοεγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου, την παρουσιάζει ως μονόδρομο για τον περιορισμό του προσφυγικού προβλήματος, εκβιάζοντας το λαό, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

(...) Εξοργίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες. Πιστή στις πολιτικές της ΕΕ και στο δόγμα του ΝΑΤΟ, έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν για τους πρόσφυγες. Προσφέρει "γην και ύδωρ" για την επιτυχία των δολοφονικών - ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που, για να πλουτίσουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, πολεμικές και κατασκευαστικές εταιρείες, σκορπάνε τις βόμβες τους στη Συρία και αλλού.

(...) Κλείνουμε τα αυτιά μας και απομονώνουμε τα κελεύσματα μίσους της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστοειδών που κατηγορούν τους πρόσφυγες, για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και την προσφυγιά: Τα μονοπώλια και τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

Εκτός από τα άμεσα μέτρα ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων απαιτούμε:

Να ανατραπούν οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Αμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμό από τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή τους στις χώρες τελικού προορισμού τους. Να σταματήσει η λειτουργία και η επέκταση των "hot spots" των νησιών με οποιαδήποτε μορφή. Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση. Να διαμορφωθούν ανοιχτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες. Να εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην Εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι' αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα. Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λπ.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ξεριζωμένων (2020-02-04 00:00:00.0)
Με φασιστικά συνθήματα επιχειρούν να στρέψουν το λαό σε βάρος των ξεριζωμένων (2019-11-12 00:00:00.0)
Κοινή διακήρυξη συνδικαλιστικών οργανώσεων Ελλάδας - Τουρκίας - Ιταλίας για τους πρόσφυγες (2016-12-17 00:00:00.0)
Αμεση λήψη μέτρων προστασίας ζητά το ΚΚΕ (2016-12-03 00:00:00.0)
Αντιδράσεις προσφύγων με αφορμή το θάνατο 29χρονης (2016-07-30 00:00:00.0)
Κοντά στους πρόσφυγες το ΚΚΕ (2016-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ