Τρίτη 10 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Επέλαση Ολυμπιακού, «πάγωσαν» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Σε μοναχική πορεία για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου βρίσκεται για τα καλά πλέον ο Ολυμπιακός μετά τη μια ακόμη νίκη του, αυτήν τη φορά εκτός έδρας επί της Ξάνθης με 2-0 για την εξ αναβολής 2η αγωνιστική της Super League. Ετσι, πλέον οι «ερυθρόλευκοι» αποσπάστηκαν για τα καλά στη βαθμολογία έχοντας διαφορά 12 β. από τους υπόλοιπους. Οσον αφορά τις ομάδες που παλεύουν για μια θέση στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, μόνο οι Παναθηναϊκός και Πανιώνιος κατάφεραν να χαμογελάσουν, ενώ οι δύο «Δικέφαλοι» (και φυσικά η Ξάνθη) γνώρισαν τις ήττες.

Στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός όντας πιο αποφασισμένος από τους γηπεδούχους έφθασε στην επιτυχία χάρη στα γκολ του Ιντέγε (κορυφαίος του αγώνα) στο 38' και του Μιλιβόγιεβιτς στο 89'. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τις αποβολές, στο 61', των Λισγάρα και Σεμπά, έπειτα από άκρως επικίνδυνο τάκλιν του πρώτου προς τον δεύτερο, ο οποίος αντέδρασε έντονα.

Στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός έστω και με ιδιαίτερο άγχος κατάφερε να επιβληθεί της Κέρκυρας με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Λέτο στο 82', σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό ισχυρή χιονόπτωση και διακόπηκε γι' αυτό για λίγα λεπτά.

Στην Τούμπα ο ΠΑΣ Γιάννινα με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του Πασχαλάκη, που κράτησε ανέπαφη την εστία του, και σκόρερ τον Τζημόπουλο (16') πήρε τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποια εκ των 22 τελικών προσπαθειών που είχε.

Σε ένα συναρπαστικό ματς στην Τρίπολη ο Αστέρας νίκησε με 3-2 την ΑΕΚ, η οποία για μια ακόμη φορά προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Στανισάβλεβιτς (49'), Ιγκόρ (68'), Τσουκαλάς (82'), ενώ για τον «Δικέφαλο» ο Πέκχαρτ (36', 66').

Σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία πέτυχε ο Πανιώνιος που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο νικώντας τον Παναιτωλικό με 2-0 (Μασούντ 59', Μασούρας 74').

Τις νίκες πήραν και οι Ατρόμητος και Πλατανιάς επί του Λεβαδειακού με 2-0 και της ΑΕΛ με 3-2, αντίστοιχα. Αναβλήθηκε δύο φορές (Σάββατο, Κυριακή) λόγω κακοκαιρίας το ματς Βέροιας - Ηρακλή.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 37, Πανιώνιος 25, Ξάνθη 25, Παναθηναϊκός 25, ΠΑΣ Γιάννινα 22, ΑΕΚ 21, Ατρόμητος 21, ΠΑΟΚ 20, Πλατανιάς 20, Παναιτωλικός 16, Αστέρας Τρίπολης 15, Κέρκυρα 13, Λάρισα 13, Λεβαδειακός 12, Βέροια 8, Ηρακλής 7.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ