Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των προσφύγων από την παγωνιά

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία από ομοσπονδίες και συνδικάτα, στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τα οξυμένα προβλήματα των προσφύγων στα hot spots και στους χώρους διαμονής τους. Προβλήματα τα οποία έχουν μεγαλώσει λόγω της βαρυχειμωνιάς. Μέλη της αντιπροσωπείας αποτελούμενα από τον Βασίλη Σταμούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλωστουφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος, Σταύρο Λίτσα, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Γιώργο Μπουλούγαρη, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και Βάλσαμο Συρίγο, πρόεδρο του ΕΚ Λαυρίου συναντήθηκαν με τον υπουργό.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Β. Σταμούλης δήλωσε: «Από την πλευρά της η κυβέρνηση, ο υπουργός, αυτήν τη φορά, αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα ιδιαίτερα στα νησιά. Το ζήτημα είναι, όμως, ότι είπε αυτά μπορούμε να κάνουμε. Στο αίτημά μας άμεσα τώρα να υπάρξουν ανθρώπινοι χώροι ώστε να μπορούν να στεγαστούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, να υπάρχει θέρμανση, να υπάρχει τροφή, νερό, ηλεκτρισμός, είπε ότι αυτά μπορούμε να κάνουμε. Και μάλιστα ότι στο Ελληνικό οι σκηνές εκεί στο μπέηζ μπολ είναι ότι δεν αποτελούν ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Εμείς επιμένουμε στο αίτημά μας ειδικότερα αυτές τις μέρες και συνολικά για το χειμώνα. Είπε, επίσης, ότι πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης στα νησιά. Εμείς διαφωνούμε κάθετα ως συνδικάτα, όπως επίσης και με τη θέση τους ότι θα συνεχίζεται ο εγκλωβισμός των μεταναστών και των προσφύγων όσο υπάρχει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Εμείς ζητάμε άμεσα να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά αλλά και από τη χώρα μας. Να διευκολυνθούν να πάνε στις χώρες του τελικού προορισμού τους.

Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, να συγκεντρώνουμε βοήθεια από τα συνδικάτα, από τους εργαζόμενους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, εμμένουμε στα αιτήματά μας τα οποία έχουμε εκφράσει και πολλές φορές, για απεγκλωβισμό τους για να πάνε στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Μόνο αυτό μπορεί πραγματικά να δώσει λύση στο πρόβλημα. Βέβαια αυτές τις μέρες που παραμένουν οξυμένα τα προβλήματα πρέπει η κυβέρνηση να μην κοροϊδεύει ωμά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα τα οποία βέβαια αναγνώρισε σε ένα βαθμό, είναι άθλιες οι συνθήκες, δεν μπορεί παιδιά, έγκυες γυναίκες, γέροι, να μένουν μέσα στις σκηνές. Δεν είναι αυτές συνθήκες, απαιτούμε άμεσα να πάνε σε κλειστούς χώρους, να πάνε σε θερμαινόμενους χώρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ