Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιβεβαιώνει την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ

Την καθήλωση, αν όχι μείωση, της κρατικής χρηματοδότησης στα ΑΕΙ, επιβεβαιώνει ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας που, με δελτίο Τύπου, αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ι. Γκόλιας, σχετικά με την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος.

Το υπουργείο δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως «έχει πλήρη γνώση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τη βίαιη περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων από το 2009 μέχρι το 2014», υποστηρίζοντας πως «τη διετία 2015 - 16 σταμάτησε τη συνεχή μείωση και στον προϋπολογισμό του 2017 αύξησε τις πιστώσεις κατά 6,5%, δεδομένων των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών». Παράλληλα, όμως, παραθέτει μια σειρά οικονομικά στοιχεία (αντίστοιχα με αυτά που έδωσε στη δημοσιότητα και το ΕΜΠ) που δείχνουν ότι ουσιαστικά η χρηματοδότηση του ιδρύματος παραμένει στάσιμη και ούτε στο ελάχιστο δεν αποκαθίστανται οι τεράστιες μειώσεις που είχαν υπάρξει τα προηγούμενα χρόνια.

Το θέμα της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων είναι πραγματικότητα που είναι κάτι περισσότερο από φανερή κύρια στους φοιτητές και εργαζόμενους σε αυτά και θα αποτελέσει ένα από τα θέματα συζήτησης στην έκτακτη σύνοδο των Πρυτάνεων που θα γίνει αύριο Σάββατο, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Κατά καιρούς, αλλά και στην προηγούμενη σύνοδό τους οι πρυτάνεις, που κατά τ' άλλα εφαρμόζουν αυτούς τους προϋπολογισμούς, είχαν κάνει λόγο για μειώσεις στον τακτικό προϋπολογισμό των πανεπιστημίων και «συνθήκες οικονομικής ασφυξίας», επισημαίνοντας ανεπάρκεια κονδυλίων στη φοιτητική μέριμνα και ειδικά για τη σίτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ