Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το ζήτημα της ρόδας που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος για τα Χριστούγεννα και τελικά δεν λειτούργησε απασχόλησε τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, με τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, να «βλέπει» προσπάθεια να σπιλωθεί το «έργο» της δημοτικής αρχής και το «καθαρό πρόσωπο» της παράταξής του.

Την προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η ρόδα, στηλίτευσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός, σημειώνοντας ότι είναι εκ του πονηρού, όταν η πόλη έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα, απόρροια και της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής. Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τη ρόδα στο Σύνταγμα, υπογράμμισε ότι έχει δύο πλευρές. Η πρώτη έχει να κάνει με τη γενικότερη πολιτική του «άρτος και θεάματα» στην οποία έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή και η δεύτερη με την προσπάθεια να θεωρηθεί ως πρόβλημα της πόλης η ρόδα, όταν η κατάσταση για τους κατοίκους επιδεινώνεται. Θύμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την εγκατάσταση της ρόδας στο Σύνταγμα.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του δημάρχου, με αφορμή την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ότι απαιτείται συνολικό σχέδιο για την περιοχή, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι θα πρέπει και ο δήμος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να ληφθούν μέτρα που να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. «Δεν μπορεί - τόνισε - με αφορμή αυτό το γεγονός, αλλά και άλλα που έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν, να στοχοποιείται ο κόσμος που ζει στα Εξάρχεια, που αντιμετωπίζει τις συνέπειες αυτής της κατάστασης και που χρειάζεται να στηριχθεί από συγκεκριμένες ενέργειες που θα πάρει ο δήμος».

Με αφορμή δε το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της 9ης Γενάρη, οπότε και δημοτικός υπάλληλος έκλεισε Λέσχη Φιλίας που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος, αφήνοντας στο κρύο έναν άστεγο, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε την ανάγκη να καλυφθούν και οι 7 δημοτικές κοινότητες του δήμου με τέτοιους χώρους, κάτι που δεν συνέβη στην πρόσφατη κακοκαιρία. Σημείωσε, δε, ότι οι χώροι αυτοί θα πρέπει να είναι ανοιχτοί όχι μόνο για τους αστέγους, αλλά και για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν για πετρέλαιο και να ζεσταθούν. «Οποιοσδήποτε σχεδιασμός του δήμου πρέπει να περιλαμβάνει και τις 7 δημοτικές κοινότητες, με το αναγκαίο προσωπικό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επισκέφτηκε κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων (2022-12-29 00:00:00.0)
Παρέμβαση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας (2017-05-12 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις αντεργατικές τακτικές της δημοτικής αρχής (2013-09-27 00:00:00.0)
Αγώνας για το Νοσοκομείο Πατησίων (2013-03-22 00:00:00.0)
Αγώνας για το Νοσοκομείο Πατησίων (2013-03-22 00:00:00.0)
Απαιτείται συντονισμός της δράσης των εργαζομένων στο δήμο (2010-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ