Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ATHENS LEDRA»
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με κλιμάκωση στις 25 Γενάρη

Από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Πρόγραμμα δράσης που θα κορυφωθεί με κινητοποίηση όλου του κλάδου στις 25 Γενάρη, αποφάσισαν χτες ομόφωνα σε Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra». Αιχμή της δραστηριότητας που θα αναπτύξουν είναι το αίτημα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δέκα μήνες. Παράλληλα, στέλνουν για μια ακόμα φορά το μήνυμα πως παραμένουν στο ξενοδοχείο, τη λειτουργία του οποίου σταμάτησε η εργοδοσία με δική της επιλογή και ευθύνη στα τέλη του περασμένου Μάη, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας τους, ανεξάρτητα από τον ιδιοκτήτη που θα το θέσει ξανά σε λειτουργία.

Στο πλαίσιο των αποφάσεών τους, την Τετάρτη 25/1 θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Συγγρού, στο ύψος του ξενοδοχείου. Η κινητοποίηση δεν θα είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στο «Athens Ledra» και του σωματείου τους, αλλά ολόκληρου του κλάδου. Οπως εξήγησε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, η πρωτοβουλία αυτή θα πάρει χαρακτηριστικά κινητοποίησης ενάντια στην απλήρωτη εργασία, στις απολύσεις και την ανεργία, στην καταστρατήγηση και το κουρέλιασμα των κλαδικών Συμβάσεων, που επικρατούν στους χώρους δουλειάς. Μάλιστα, το Συνδικάτο έχει απευθύνει την πρότασή του αυτή σε 39 σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα. Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση επιβεβαίωσαν και οι εκπρόσωποι επιχειρησιακών σωματείων από άλλα ξενοδοχεία που πήραν μέρος στη συνέλευση.

Το Σωματείο των εργαζομένων στο «Athens Ledra», με βάση τις προτάσεις που έγιναν στη συνέλευση, θα σχεδιάσει πρόγραμμα δράσης μέχρι τη μέρα εκείνη, με εξορμήσεις και περιοδείες σε ξενοδοχεία, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για τα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους μετά από τόσους μήνες απληρωσιάς. Επίσης, έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να οριστεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ