Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Συγκέντρωση τη Δευτέρα για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας

Αιτήματα αιχμής η συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λαυρίου καθώς και η λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα

Στόχος της συγκέντρωσης η ενημέρωση για τις εξελίξεις και ο προγραμματισμός κινητοποιήσεων - παρεμβάσεων για την Υγεία (φωτ. από την απεργιακή συγκέντρωση στις 8/12 στο Λαύριο)
Στόχος της συγκέντρωσης η ενημέρωση για τις εξελίξεις και ο προγραμματισμός κινητοποιήσεων - παρεμβάσεων για την Υγεία (φωτ. από την απεργιακή συγκέντρωση στις 8/12 στο Λαύριο)
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί τη Δευτέρα 16/1 στις 7 μ.μ. στο παλαιό Μηχανουργείο, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες της περιοχής σε συγκέντρωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην Υγεία και την κατάσταση στις πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας Λαυρίου - Κερατέας, με τις ελλείψεις σε γιατρούς, διοικητικό προσωπικό και αναλώσιμα. Στόχος είναι να δοθεί αποφασιστική απάντηση με κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις που θα συναποφασιστούν, διεκδικώντας όχι απλά τη λειτουργία, αλλά και την αναβάθμισή του Κέντρου Υγείας Λαυρίου καθώς και τη λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το ΚΥ Λαυρίου, το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι σε συνάντηση που είχε μαζί του, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας εξέθεσε το πρόβλημα κυρίως της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και της αδυναμίας από τον επόμενο μήνα να υπάρχει 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Αγώνας για το δικαίωμα του λαού στην Υγεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του

«Τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία, αλλά και στα Κέντρα Υγείας έχουν υπεύθυνους και είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, η πολιτική για την «απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση που έχει να παρέχει την υγεία στον λαό», με σκοπό «την μείωση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό», η πολιτική που «ανοίγει τον δρόμο στην ιδιωτική Υγεία (...) να καλύψει τα κενά που αφήνει η "ανεπάρκεια" του κράτους».

Και προσθέτει: «Την ίδια ώρα που η Υγεία του λαού βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι δομές έχουν τελματώσει, παράγοντες αναπτύσσουν δράσεις για την υγεία οι οποίες μόνο ως ντίλερ ιατρικών κέντρων μπορούν να χαρακτηριστούν. Παράλληλα, λειτουργούν δράσεις υποκατάστασης και απαλλαγής του κράτους από την υποχρέωση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από τους Δήμους και τα ΚΕΠ Υγείας που στην ουσία ενώ αναδεικνύουν τα ζητήματα της πρόληψης δεν προχωρούν σε παρεμβάσεις προς την κεντρική εξουσία για να απαιτήσουν την κάλυψη των αναγκών των δήμων τους».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Υγείας Λαυρίου «δεν ήταν μία παραχώρηση η οποία δόθηκε απλόχερα από το κράτος στο λαό της περιοχής, αλλά είναι κατάκτηση που ήρθε μετά από μακροχρόνιους αγώνες. Η υπεράσπισή του και η ανάπτυξή του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες είναι χρέος του λαού της περιοχής να το διεκδικήσει.

Η κατάσταση στην περιοχή της Κερατέας είναι ακόμα χειρότερη, μιας και ενώ υπάρχει η κατάλληλη υποδομή δεν έχει λειτουργήσει ως μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά σαν ιδιωτικό ιατρείο όπου η κάθε επίσκεψη πληρώνεται 15 ευρώ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ