Σάββατο 21 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κανένας συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή

Την ανάγκη για αγώνα με αιχμή το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων επισημαίνει το ΠΑΜΕ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, με αφορμή τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για το 2016.

«Η ζωή μας», τονίζει, «δεν συμβιβάζεται με τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας που σταθερά πληθαίνουν και αποκτούν τους τελευταίους μήνες την κυρίαρχη μορφή εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί η ζωή μας με τα ψίχουλα, με τους μισθούς των 100 έως 500 ευρώ που αμείβονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αποδεικνύεται στην πράξη ο ταξικός χαρακτήρας των μέτρων των μνημονίων, τα οποία ήταν οι αξιώσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας κάθε κλάδου. Ο άθλιος κατώτερος νομοθετημένος μισθός του 2012 έφτασε το 2017 να είναι το ταβάνι για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υιοθετηθεί ακόμα πιο πλατιά η σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσαν 540 συνδικαλιστικές οργανώσεις, τονίζει: «Η κοινή δράση για τα καυτά και άμεσα ζητήματα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την κάλυψη των απωλειών (...) για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων (...) και κυρίως η σύγκρουση στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς με τις εργοδοτικές αξιώσεις, είναι ο δρόμος και η διέξοδος για να μη συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ