Σάββατο 21 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Συνέλευση των εργαζομένων στην «Ιριδα»

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «Ιριδας», ανεξαρτήτως θέσης και ειδικότητας, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη του σωματείου ή όχι, σε Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στις καθυστερήσεις πληρωμών. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σωματείου Λιθογράφων (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος). Θα παραβρίσκεται και νομικός σύμβουλος του Σωματείου για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.

Ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων απευθύνεται στους εργαζόμενους στο ΔΟΛ, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απληρωσιά και την αγωνία για την καθημερινή επιβίωση.

«Μπροστά στις όποιες νέες εξελίξεις δρομολογούνται αυτές τις μέρες στον ΔΟΛ, αλλά και στην "Ιρις Εκτυπωτική", στα Πρακτορεία Τύπου, στον "Πήγασο" και αλλού, οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες», υπογραμμίζει και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν συλλογικά το δίκιο τους, αξιοποιώντας κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης.

Το σωματείο καταγγέλλει τη διοίκηση του ΔΟΛ, η οποία διαπραγματεύεται για τη «διάσωσή» της και παράλληλα κρατά τους εργαζόμενους «σε ομηρία δίχως επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο ό,τι μαθαίνουν από τις διαρροές και τα παπαγαλάκια τους». Παράλληλα, καταγγέλλει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που «στηρίζουν τις επιλογές της εργοδοσίας, τους προσανατολισμούς της "εργασιακής ειρήνης" και των "ανοιχτών μαγαζιών", που προβάλλονταν ως η μόνη λύση στα προβλήματα των συναδέλφων».

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων απαιτεί την καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων και τονίζει: «Δεν υπάρχουν σωτήρες, μόνοι μας θα βρούμε το δίκιο μας μέσα από την οργανωμένη πάλη στο χώρο δουλειάς, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ