Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, χαρακτήρισε «εκστρατεία «λάσπης»» εναντίον του δημοσιεύματα που εμφάνισαν τη γυναίκα του να έχει πληρωθεί για υπηρεσίες που δεν προσέφερε. Συγκεκριμένα, η σατιρική εφημερίδα «Le Canard Εnchaine» υποστήριξε ότι η Πενέλοπε Φιγιόν έλαβε 600.000 συνολικά ευρώ σε μια περίοδο πάνω από οκτώ χρόνια για τις υπηρεσίες της ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, ενώ αμφισβητείται ότι είχε προσληφθεί πραγματικά σε αυτή τη θέση.

ΡΩΜΗ.-- Τους 23 έφτασαν οι νεκροί από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο «Ριγκοπιάνο» στην κεντρική Ιταλία, καθώς οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς ακόμα πέντε ανθρώπων.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Επτά προσαγωγές έκανε χτες η βελγική αστυνομία, μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε σε κατοικίες στην περιοχή των Βρυξελλών, στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησής της, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας είπε ότι οι έρευνες δεν συνδέονται με τις πολύνεκρες επιθέσεις που είχαν γίνει σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Η τρομοκρατική οργάνωση «Αλ Σαμπάμπ» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 40 άλλων σε κεντρικό ξενοδοχείο.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Στην απελευθέρωση δεκάδων πολιτικών κρατουμένων και άλλων φυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και άτομα που καταδικάστηκαν για διακύβευση της κρατικής ασφάλειας, προχώρησαν χτες οι αρχές σε φυλακές του Μπουρούντι, με διάταγμα του Προέδρου Πιερ Νκουρουνζίζα και της υπουργού Δικαιοσύνης Εμέ Λορεντίν Κανγιανά.

ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ.-- Θύματα συντονισμένης επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό έπεσαν πριν λίγες μέρες οι δημόσιες βιβλιοθήκες στην πόλη Σεντ Λούις του Μιζούρι των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με το δίκτυο BBC, χάκερς κατάφεραν να εισβάλουν ζητώντας λύτρα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Το ρουμανικό Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστηρίων αποφάνθηκε χτες πως είναι αντισυνταγματική η κυβερνητική πρόταση για απονομή χάριτος σε περίπου 3.000 κρατούμενους, γιατί απαιτείται πρότερη έγκρισή της από το ρουμανικό κοινοβούλιο. Η κυβερνητική πρόταση προκάλεσε προ ημερών τις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων Ρουμάνων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις, καθώς θεωρούν πως απώτερος στόχος είναι η απελευθέρωση καταδίκων συμμάχων της κυβέρνησης που έχουν φυλακιστεί για διαφθορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ