Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θερμό καλωσόρισμα παιδιών στα σχολεία της Λάρισας

Από την υποδοχή των προσφυγόπουλων
Από την υποδοχή των προσφυγόπουλων
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ενωση Γονέων, ο δήμος κι άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής στα πρώτα 15 προσφυγόπουλα συριακής καταγωγής που έφτασαν, την περασμένη Παρασκευή, στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής, μια ομάδα παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας έπαιξε παραδοσιακή ελληνική μουσική, καθώς και τραγούδια από τη Συρία και στήθηκε χορός μαζί με τα προσφυγόπουλα, ενώ εκπρόσωποι των φορέων μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Στο χαιρετισμό του, ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επεσήμανε, ανάμεσα στα άλλα: «Ο Νομός Λάρισας είναι από τους νομούς που γνωρίζει τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση, γιατί χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να φύγουν σε διάφορες χώρες του κόσμου, για το μεροκάματο, αλλά και γιατί χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν έρθει από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, Ρωσοπόντιοι και απ' άλλες περιοχές. Γνωρίζει καλά ότι για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς».

Τα προσφυγόπουλα καλωσόρισε και εκπρόσωπος της Ενωσης Γονέων, τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει προηγουμένως εκπρόσωποι της Ενωσης, είχαν τονίσει: «Στην πόλη μας όπως και πανελλαδικά, γίνεται οργανωμένη προσπάθεια από συγκεκριμένες δυνάμεις μέσα σε σχολεία, που αυτοπροσδιορίζονται ως "προστάτες γονείς των Ελλήνων μαθητών" με σκοπό να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο, να απλωθεί φόβος πάνω σε ζητήματα όπως το υγειονομικό, την ασφάλεια κ.λπ. Τέτοια φαινόμενα εκδηλώθηκαν στο 26ο Δημοτικό και στο Σχολείο της Τερψιθέας.

Με σαθρά επιχειρήματα ή και χωρίς επιχειρήματα, αυτές οι δυνάμεις επιχειρούν να αξιοποιήσουν τη δικαιολογημένη ανησυχία των γονιών, βάζοντας μπροστά ζητήματα απαντημένα πλήρως από τους επιστημονικούς φορείς και υπευθύνους, που φυσικά δε θέλουν να τα ακούσουν, γιατί ο στόχος τους είναι να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να ασκήσουν πίεση και να τρομοκρατήσουν τους γονείς».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο δήμαρχος Λάρισας, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ.ά.

  • Αύριο Τετάρτη, 1 Φλεβάρη, στις 2.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υποδοχής των προσφυγόπουλων που θα φτάσουν στο 26ο Δημοτικό Σχολείο (Αυλώνος και Αβδήρων στη συνοικία Αγ. Θωμά). Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ