Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ραδιενεργά απόβλητα στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας

Ραδιενεργά απόβλητα εντοπίστηκαν σε χώρο παράνομης απόρριψης αποβλήτων, εντός περιφραγμένου οικοπέδου του δήμου Λαυρεωτικής, στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Κερατέας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Κυριακή η πολιτική του ηγεσία ενημερώθηκε ότι σε κοντέινερ που μετέφερε απόβλητα του Δήμου Λαυρεωτικής στο ΧΥΤΑ Φυλής ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο από το ειδικό όργανο μέτρησης ραδιενέργειας που διαθέτει ο ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η εναπόθεσή τους στο χώρο και να επιστραφούν στο Δήμο. Στη συνέχεια, ο Δήμος τα απέθεσε σε χώρο παράνομης απόρριψης αποβλήτων στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας. Τα ραδιενεργά απόβλητα παραμένουν εντός του περιφραγμένου γηπέδου και επειδή ο χρόνος ημιζωής του ραδιενεργού ιωδίου είναι οκτώ μέρες, θα μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Φυλής μετά το πέρας του παραπάνω χρόνου. Στο γήπεδο αυτό υπήρχαν και απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων. Το παραπάνω φορτίο εντοπίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή στις 11 το πρωί. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας που πραγματοποίησε ραδιολογικό έλεγχο στο φορτίο, διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Και δεύτερο φορτίο με ραδιοϊσότοπο εντοπίστηκε στην ΟΕΔΑ Φυλής, επίσης την προηγούμενη Παρασκευή, σε απορριμματοφόρο του δήμου Μεταμόρφωσης. Το φορτίο, σύμφωνα με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) απομονώθηκε σε ασφαλή χώρο, επανεξετάστηκε χτες, οπότε του απαγορεύτηκε εκ νέου η είσοδος. Νέα επανεξέταση θα γίνει στις 2 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ