Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση συμπαράστασης

Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου την περασμένη Παρασκευή, για συμπαράσταση στην συνδικαλίστρια Χρυσούλα Τασολάμπρου, η οποία με αγωγή που εκδικαζόταν στο δικαστήριο απαιτεί την επαναπρόσληψή της από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ, που την είχε απολύσει στις 31/3/2016, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Τη μέρα της συγκέντρωσης στο δικαστήριο, που έγινε με κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας κι άλλων ταξικών σωματείων, τόσο το Εργατικό Κέντρο Βόλου, όσο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είχαν προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας.

Βασικός μάρτυρας στο δικαστήριο ήταν ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης στην πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της αγωγής που είχε καταθέσει η ΓΣΕΕ, ήταν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Στην ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε με ακράδαντα επιχειρήματα και στοιχεία η εξαρτημένη σχέση εργασίας που είχε η Χρ. Τασολάμπρου, καθώς και η συνδικαλιστική της δράση για την οποία απολύθηκε. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αργότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ