Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Διάτρητες διαδικασίες και υπονομευτικός ρόλος από την πλειοψηφία της διοίκησης

Καταγγελία από την Εργατική Ταξική Ενότητα

Τις διάτρητες διαδικασίες στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/1 και τον υπονομευτικό ρόλο της πλειοψηφίας της Διοίκησης, καταγγέλλει η Εργατική Ταξική Ενότητα (στηρίζεται από ΠΑΜΕ).

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Δεν δόθηκε στους παρόντες αντιπροσώπους η κατάσταση των αντιπροσώπων για να διαπιστωθεί εάν το Σώμα είναι σε απαρτία για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Και μάλιστα η συνέλευση έπρεπε να εγκρίνει τον ετήσιο οικονομικό και διοικητικό απολογισμό του 2016 και τον προϋπολογισμό του 2017.

(...) Η διοίκηση αρνήθηκε να βάλει σε συζήτηση και ψηφοφορία στο Σώμα, την πρόταση της Εργατικής Ταξικής Ενότητας για τις προκλήσεις της φασιστικής ΧΑ στο Πέραμα, όπως και την πρόταση νόμου που κατάθεσαν στη Βουλή, σε όλα τα κόμματα πλην της ΧΑ, οι πάνω από 530 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις και ανάμεσά τους και 2 σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΕΚ Κατερίνης. Μια πρόταση νόμου που αφορά στην επαναφορά των ΣΣΕ, την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την επαναφορά μισθών, συντάξεων στα επίπεδα του 2009, κ.ά. Η πρόταση νόμου είχε ήδη κατατεθεί στη διοίκηση του ΕΚΚ τον περασμένο Οκτώβρη, αλλά δεν πήρε ποτέ θέση.

(...) Απαγόρευσε να παρακολουθήσει τις εργασίες της ΓΣ μέλος του σωματείου συνταξιούχων, πρώην αντιπρόσωπος και μέλος της διοίκησης του ΕΚΚ, με το αιτιολογικό ότι η συνέλευση ήταν κλειστή.

(...) Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης τώρα κάνει εκκλήσεις να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία. Aυτήν τη νομοθεσία επικαλούνται οι εργοδότες και η κυβέρνηση και καλούν τους εργαζόμενους να την εφαρμόσουν. Φυσικά και το ξέρουν. Γι' αυτό άλλωστε σαν γνήσια τέκνα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού εφαρμόζουν, υπογράφουν εκ περιτροπής εργασία, όπως έκανε το σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Κατερίνης για τους εργαζόμενους στα "Olympus Plaza". (...) Στον "Καρυπίδη" που καθησύχαζαν τους εργαζόμενους να περιμένουν γιατί όλα θα πάνε καλά και άλλα τέτοια, κατάφεραν τελικά και τους έστειλαν στα σπίτια τους απογοητευμένους».

Καταλήγοντας, η Εργατική Ταξική Ενότητα «καλεί τον εργαζόμενο λαό της Πιερίας να γυρίσει την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να παλέψει για Εργατικό Κέντρο με ταξικό προσανατολισμό που θα έχει προμετωπίδα του την πάλη για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ