Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟΥ
Κινητοποίηση στην Αθήνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Στην Αθήνα, στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα στους Δήμους Κορίνθου και Αιγίου, διεκδικώντας την παράταση των συμβάσεών τους.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την άρνηση των δημάρχων να παρατείνουν τις συμβάσεις τους μέχρι το τέλος του 2017, όπως προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Με το σύνθημα «Καμία απόλυση, μόνιμη σταθερή δουλειά» που αναγραφόταν στο πανό της Επιτροπής Αγώνα που έχουν δημιουργήσει οι συμβασιούχοι που εργάζονταν στο Δήμο Κορίνθου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δύο υπουργεία. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, της Γραμματείας Κορίνθου του ΠΑΜΕ και της Πανελλαδικής Γραμματείας ΟΤΑ του ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, στον οποίο έθεσε το πρόβλημα της μη ανανέωσης των συμβάσεων. Οπως τόνισαν, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους Δήμους Κορίνθου και Αιγίου, αλλά και τους συμβασιούχους του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ), των Δήμων Ανατολικής Μάνης και Κασσάνδρας, επίσης. Ετσι, έθεσαν το αίτημα να υπάρξει σαφής νομοθετική πρόβλεψη για την υποχρεωτική ανανέωση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017. Ωστόσο, οι υποσχέσεις του υπουργού περιορίστηκαν στην έκδοση ενός... δελτίου Τύπου, στο οποίο αναφέρεται γενικώς και αορίστως ότι «ο νόμος πρέπει να τηρείται από όλους».


Οι εργαζόμενοι έθεσαν ακόμα το ζήτημα των πληρωμών, το οποίο αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι οι συμβάσεις των οποίων έχουν ανανεωθεί. Οι συμβασιούχοι αυτοί αναγκάζονται όμως να δουλεύουν απλήρωτοι, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει θέσει ζήτημα νομιμότητας των συμβάσεων και οι Επίτροποι δεν υπογράφουν τα εντάλματα για την πληρωμή τους. Η λύση του προβλήματος, όπως και σε προηγούμενες παρεμβάσεις των εργαζομένων έτσι και χτες, παραπέμφθηκε στην ψήφιση τροπολογίας. Παρά την προσπάθεια του υπουργείου να καθησυχάσει τους εργαζόμενους πως η τροπολογία θα υιοθετηθεί «σε συνεννόηση» με το Ελεγκτικό Συνέδριο, τίποτε δεν εξασφαλίζει ότι θα εκλείψουν τα συνταγματικά κωλύματα που επικαλείται το τελευταίο για την παράταση των συμβάσεων. Οι δαπάνες για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων μπορεί να χαρακτηρίζονται «σύννομες» από την τροπολογία, αυτό όμως δεν εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των σημερινών εργαζομένων, όπως υπογραμμίζουν.

Συνάντηση στην οποία τέθηκαν τα ίδια αιτήματα, χωρίς να λάβουν απαντήσεις, είχαν οι εργαζόμενοι και με τον γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι συμβασιούχοι διαμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και σε συσκέψεις που θα οργανώσουν οι Επιτροπές Αγώνα θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για απλήρωτους και υπό απόλυση συμβασιούχους (2017-04-05 00:00:00.0)
Απλήρωτοι και με την απειλή της απόλυσης οι συμβασιούχοι στους δήμους (2017-03-28 00:00:00.0)
Τροπολογία και απολύσεις από το ΥΠΠΟ (2009-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ