Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ανατροπή Πλατανιά... περίπατος για ΑΕΚ, ΠΑΟ

Η σπουδαία πρόκριση του Πλατανιά στα Γιάννενα ήταν αυτή που ξεχώρισε στο χτεσινό κυρίως μέρος των ρεβάνς στη φάση των «16» του Κυπέλλου. Στα υπόλοιπα χτεσινά παιχνίδια επικράτησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα φαβορί.

Ο Πλατανιάς, μετά το υπέρ του 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, νίκησε και πάλι τον ΠΑΣ με 2-1 στην παράταση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην κανονική διάρκεια, έχοντας δοκάρι με τον Μαραγκό στο 10` και χαμένο πέναλτι με τον Μανούσο. Ωστόσο οι γηπεδούχοι, αν και με 10 παίκτες από το 65` λόγω αποβολής του Μπέριου στη φάση του πέναλτι, ήταν αυτοί που σκόραραν με τον Ζάιρο στο 84`, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση. Εκεί οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και «καθάρισαν» την πρόκριση με εύστοχη αυτήν τη φορά εκτέλεση πέναλτι του Γιορέντε στο 112`, ενώ πήραν και τη νίκη με γκολ του Μανούσου στο 120`.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ με την επιθετική της γραμμή να... πετάει φωτιές, επιβλήθηκε και πάλι (μετά το 1-0 στη Λιβαδειά) του Λεβαδειακού με 6-0, με τον νεοαποκτηθέντα φορ Σέρχιο Αραούχο να κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο με δύο τέρματα (28`,61`) και μία ασίστ... Τα άλλα πέτυχαν οι Μπακασέτας (21`), Βάργκας (68`), Κολοβέτσιος (79`) και Γαλανόπουλος (84').

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αγωνιζόμενος με αρκετούς νεαρούς παίκτες, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από την Κρήτη, νικώντας για δεύτερη φορά τον Κισσαμικό με 4-0 (42` Κλωναρίδης, 57` Χατζηγιοβάνης, 78` Πίσπας, 79` Μπουμάλ).

Με ...υπογραφή Νταούντα, ο οποίος όπως και στο 2-2 του πρώτου παιχνιδιού πέτυχε και πάλι δυο τέρματα, ο Ατρόμητος νίκησε στο Περιστέρι τη Λαμία με 2-0 και πήρε άνετη πρόκριση στα προημιτελικά.

  • Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα κλείσει σήμερα η αυλαία της φάσης των «16», με Ολυμπιακό και Αρη (19.30 Cosmote Sports 1) να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης».
Τα ζευγάρια στα προημιτελικά

Οι αναμετρήσεις Αστέρα Τρίπολης - Παναθηναϊκού και Ξάνθης - ΠΑΟΚ είναι αυτές που ξεχωρίζουν στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις: Πλατανιάς - ΑΕΚ, Ατρόμητος - Ολυμπιακός ή Αρης. Τα πρώτα ματς των «8» θα γίνουν στις 7, 8 και 9 Φλεβάρη και οι ρεβάνς στις 28 Φλεβάρη και στις 1, 2 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ