Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Φιέστες εξωραϊσμού των περικοπών και των ελλείψεων

Με φιέστες εγκαινίων τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική και στον τομέα της Υγείας. Χτες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης εγκαινίασε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία διαθέτει 12 κλίνες και παρέμενε κλειστή από το 2010. Και πάλι όμως, λόγω έλλειψης προσωπικού, η ΜΕΘ θα λειτουργεί μόνο με 4 κλίνες συν μία που θα είναι θάλαμος απομόνωσης. Θα λειτουργεί αρχικά με τέσσερις γιατρούς (δύο από τις δομές του ΕΣΥ και δύο επικουρικούς) και 15 νοσηλευτές.

Ο Π. Πολάκης υποσχέθηκε και πάλι ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα λειτουργήσουν 100 πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, επιβεβαίωσε την παραπέρα ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας, ενώ εμφάνισε ως «πλεόνασμα» τα χρήματα που περικόπηκαν από τις δαπάνες των νοσοκομείων.

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη φιέστα εγκαινίων, τονίζοντας ότι η ΜΕΘ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει λόγω της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Οπως σημειώνει «η εύρυθμη, αξιοπρεπής λειτουργία του νοσοκομείου απαιτεί προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στις παρακάτω ειδικότητες: Πνευμονολόγο, Γαστρεντερολόγο, Νεφρολόγο, Γυναικολόγο, παιδίατρο, ενώ το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου Κατερίνης αγγίζει το 55% της πληρότητας».

Τονίζει, επίσης, ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον τομέα της Υγείας «πάει χέρι χέρι, με τη φοροληστεία, τις περικοπές των μισθών και συντάξεων, τις κατασχέσεις στο λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή κατοικία, το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και, τα ματωμένα πλεονάσματα». Καλεί το λαό να οργανωθεί στα σωματεία και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να δυναμώσει τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύγχρονη Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ