Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αξιόλογο ντοκιμαντέρ που ανατρέχει στις προσωπογραφίες του El Greco

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Λ. Χαρωνίτη έγινε την περασμένη Κυριακή

Ο Δ. Κουτσούμπας, ο Ν. Αμπατιέλος, ο Λ. Χαρωνίτης, ο Χ. Παπαδόπουλος (πρόεδρος της Εταιρείας Ελ. Σκηνοθετών) και ο Β. Κοσσυβάκης (επικεφαλής της «New Star»)
Ο Δ. Κουτσούμπας, ο Ν. Αμπατιέλος, ο Λ. Χαρωνίτης, ο Χ. Παπαδόπουλος (πρόεδρος της Εταιρείας Ελ. Σκηνοθετών) και ο Β. Κοσσυβάκης (επικεφαλής της «New Star»)
Η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρωνίτη«El Greco - Προσωπογραφίες» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φλεβάρη στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», παρουσία του ίδιου του Λ. Χαρωνίτη, που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σεισάρχων του Δήμου Ανωγείων.

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η πολύ αξιόλογη ταινία έχει διάρκεια 82 λεπτά και διατρέχει μια σειρά προσωπογραφίες του «El Greco», που βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία και εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι η ένατη του σκηνοθέτη για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, μέσα στα 30 και πλέον χρόνια που ασχολείται με την έρευνα και τη μελέτη της ζωής και του έργου του μεγάλου δημιουργού.

Την προβολή της ταινίας προλόγισε ο συγγραφέας και θεωρητικός του κινηματογράφου, Τάσος Γουδέλης.

Οι συντελεστές της ταινίας: Ερευνα - κείμενα: Λευτέρης Χαρωνίτης, αφήγηση: Αχιλλέας Κυριακίδης και Αννα Χατζηχρήστου, καλλιτεχνική επιμέλεια - μοντάζ: Μιχάλης Γαλανάκης, φωτογραφία: Κωστής Παπαναστασάτος, διεύθυνση παραγωγής: Κάτια Καππάτου, παραγωγή - σενάριο - σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρωνίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ