Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Ραντεβού με την ιστορία;

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα τη Ράντομ και με νίκη «αγκαλιάζει» την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Για την ιστορική πρόκριση ρίχνεται σήμερα η ΑΕΚ στη... μάχη του «Γεώργιος Μόσχος», όπου στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Κυπελλούχων ανδρών αντιμετωπίζει, στον Α` όμιλο, την πολωνική Ράντομ (17.30, ΕΤ 1). Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την απόκτηση του εισιτηρίου για το φάιναλ φορ του θεσμού, αφού αν επιβληθούν των Πολωνών τότε παραμένουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία. Η πολωνική ομάδα, στους δύο αγώνες της για το Κύπελλο Κυπελλούχων, έχει μια νίκη και μια ήττα. Οι πιο «επικίνδυνοι» παίκτες της Ράντομ είναι οι διεθνείς Ανταμ Νόβικ και Κριστόφ Σμίγκιελ.

Την τρίτη του νίκη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ανδρών θα επιδιώξει και ο αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη Ολυμπιακός, στην Ελβετία. Η ομάδα του Ζόραν Γκάετς κοντράρεται σήμερα (21.00) με την τοπική Νέιφελς, με σκοπό να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του θεσμού. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον Α` όμιλο, στα μέχρι τώρα παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετράει μία νίκη και μία ήττα.

Στο μεταξύ, σήμερα, συνεχίζονται και οι γυναικείες ευρωπαϊκές «μάχες». Ο αήττητος στα ευρωπαϊκά... σαλόνια αλλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα της Α1, Παναθηναϊκός, ταξίδεψε στο Βέλγιο, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Αστερίξ, στον 3ο του αγώνα για το Β` όμιλο του Κυπέλλου Κυπελλούχων (21.30). Οι «πράσινες» θέλουν να πάρουν την τρίτη τους νίκη στη διοργάνωση, που θα τις φέρει πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Μέχρι στιγμής, η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη έχει πετύχει δύο νίκες και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα κόντρα στη βελγική ομάδα. Παράλληλα, τα Βριλήσσια υποδέχονται σήμερα την πολωνική Νάφλα Πίλα (19.00), σε έναν αγώνα για τον Α` όμιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στόχος της αθηναϊκής ομάδας είναι να πάρει τη νίκη γοήτρου, η οποία θα αποτελεί την πρώτη της στο θεσμό. Οι «βυσσινί» έχουν ήδη χάσει το «τρένο» της πρόκρισης καθώς έχουν ηττηθεί δύο φορές (με 3-2 από τη Σλάβια στην Μπρατισλάβα και με 3-1 από την Εζαζίμπασι στην Κωνσταντινούπολη) και βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ