Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ «ALDEMAR» ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Στο «πόδι» το σωματείο ενάντια στα σχέδια για απολύσεις

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης την εξόφληση δεδουλευμένων από την περσινή σεζόν

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Με συγκέντρωση στην πύλη των ξενοδοχείων απάντησε χτες, Δευτέρα, το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar» στη Ρόδο, στα σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε απολύσεις μπροστά στη νέα τουριστική σεζόν. Παράλληλα, είχε προκηρύξει στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα τμήματα της συντήρησης και του εργοταξίου, μαζί με τους εποχικούς συναδέλφους τους, που αυτήν την περίοδο δεν εργάζονται καθώς το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί.

Το σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα σχέδια της εργοδοσίας να απολύσει 12 εποχικούς εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι «αξιολογήθηκαν χαμηλά» και δεν απέδωσαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας. Σε συνάντηση με εκπροσώπους της εργοδοσίας, οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν πως το ζήτημα των απολύσεων έχει «παγώσει».

Οπως εξηγεί το σωματείο, η εργοδοσία προσπαθεί να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα της επαναπρόσληψης των εποχικών εργαζομένων. Στην προσπάθεια αυτή, αξιοποιεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται αποζημίωση, καθώς έχουν δουλέψει μόνο μια σεζόν. Παράλληλα, το σωματείο καταγγέλλει πως η εταιρεία σχεδιάζει να αντικαταστήσει ορισμένους από τους εργαζόμενους αυτούς με νέους κάτω των 25, με μισθό 400 ευρώ. «Από τους περίπου 400 εργαζόμενους των ξενοδοχείων, το ένα τρίτο να απασχολείται είτε με μαθητεία είτε με κάθε είδους σχέση εργασίας», σημειώνει το σωματείο.

Δίπλα στα παραπάνω, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, αφού ακόμα δεν έχουν πληρωθεί το επίδομα αδείας από την περσινή σεζόν. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και η Ομάδα Γυναικών Ρόδου, μέλος της ΟΓΕ, αντιπροσωπεία της οποίας πήρε μέρος στη χτεσινή κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθυστερήσεις στα επιδόματα ανεργίας, κοροϊδία από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ (2018-01-27 00:00:00.0)
Απόλυση συνδικαλίστριας από ξενοδοχείο (2017-11-02 00:00:00.0)
«Σταυροφορία» της εργοδοσίας ενάντια στο σωματείο (2017-09-06 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ρεθύμνου (2014-07-30 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στην «Aquis» (2010-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ