Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ωφέλησε τον πατραϊκό λαό»

Για τις 23 Φλεβάρη διεκόπη η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα μετά από μήνυση του τέως βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος, Μ. Αρβανίτη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Στη διάρκεια της χτεσινής ακροαματικής διαδικασίας ο Μ. Αρβανίτης επιχείρησε να απεκδυθεί της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής. Ο τέως βουλευτής ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή ζημιώθηκε από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην παραχωρηθούν στην οργάνωση χώροι για την προεκλογική της δραστηριότητα και γενικότερα να μη διευκολυνθεί η δράση της. Σε σχετική δε ερώτηση του υπόδικου τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για το αν η απόφαση έβλαψε την οργάνωση στη διάρκεια των εκλογών, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, είπε πως «ωφέλησε τον πατραϊκό λαό».

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός, στον οποίο επιδίδεται σε φωτογραφικά στοιχεία που κατέθεσε η υπεράσπιση στο δικαστήριο, είναι... αρχαιοελληνικός χαιρετισμός και πως «μας έχουν κλέψει τα σύμβολα». Αρνήθηκε δε να απαντήσει στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη του για τη δήλωση του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, Μ. Μιχαλολιάκου, ότι «είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45».

Ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, καταθέτοντας υπέρ του Κ. Πελετίδη, υποστήριξε πως και το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής έχει πάρει ανάλογη απόφαση, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα αφήσουμε να μολυνθεί το νερό της Καισαριανής, που είναι ποτισμένο από το αίμα των 750 αγωνιστών, με την εγκληματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής».

Υπέρ του Κ. Πελετίδη κατέθεσε και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Αναστασία Τογιοπούλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Φλεβάρη με την απολογία του δημάρχου και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ