Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την επιτυχία τους

Από χτεσινή εξόρμηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
Από χτεσινή εξόρμηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
Στους χώρους δουλειάς ρίχνουν το βάρος της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων στις 21 Φλεβάρη σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις, καλούν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, απορρίπτοντας το ρόλο του θεατή στα παζάρια για το κλείσιμο της «αξιολόγησης» και στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που το συνοδεύει, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

«Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια» είναι το σύνθημα κάτω από το οποίο το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους για κάλυψη των τεράστιων απωλειών που είχαν τα τελευταία χρόνια, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, για ικανοποίηση των αναγκών τους με βάση τον πλούτο που παράγουν και τις δυνατότητες που προσφέρει η εποχή στην οποία ζούμε.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 21/2 θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις την Τρίτη 21/2, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια έχουν απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ.

Εξορμήσεις και συσκέψεις

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, εργοτάξια και γιαπιά στην Αθήνα πραγματοποίησε χτες το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν σε βάρος τους κυβέρνηση - «εταίροι» και εργοδοσία, ενώ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Το πρόγραμμα δράσης του Συνδικάτου συνεχίζεται με εξορμήσεις στα εργοτάξια του μετρό, σε γιαπιά σε γειτονιές, σε έργα σε μια σειρά δήμους. Παράλληλα, αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη από το παράρτημα του Κέντρου, στα γραφεία του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Αύριο, επίσης, το Συνδικάτο θα κόψει την πίτα του και θα συζητήσει με τους οικοδόμους στο εργοτάξιο του Μουσείου «Γουλανδρή» στο Παγκράτι. Αντίστοιχα, κοπή πίτας και συζήτηση οργανώνουν αύριο τα παραρτήματα Ζωγράφου στις 7 μ.μ. (Περιάνδρου 18) και Περιστερίου στις 6.30 μ.μ. (Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών).

Σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Προετοιμασίες και στην Κεντρική Μακεδονία

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με σχέδιο που μπαίνει μέσα από συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και συνελεύσεις, τα ταξικά σωματεία στην Κεντρική Μακεδονία δουλεύουν για την επιτυχία των συλλαλητηρίων.

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ) προγραμματίζει εξορμήσεις σήμερα στο ΙΕΚ (ΣΤΕ) Περαίας, στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», σε καταστήματα «Todaylicious». Αύριο προγραμματίζει εξορμήσεις στα ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» και «ΔΕΛΤΑ».

Αύριο, επίσης, στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΘ, το ΣΕΤΕΠΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο χώρο της Υγείας και το Σωματείο Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνουν σύσκεψη εργαζόμενων στον επισιτισμό και στην καθαριότητα των νοσοκομείων, με θέμα την οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αντίστοιχα, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 19/2, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου στο ΕΚΘ, για το πλαίσιο διεκδίκησης και την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων στον κλάδο.

Στην Πιερία, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν τις περιοδείες - ενημερώσεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές της Κατερίνης, στα καφενεία και στα στέκια νεολαίας. Στο πλαίσιο της πανεξόρμησης, επισκέφθηκαν και το μπλόκο των αγροτών στην Κατερίνη, όπου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους και τους κάλεσαν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Πρωτοβουλίες σε Ζάκυνθο και Ρόδο

Με τα αιτήματα για τα οξυμένα προβλήματα του νησιού, του νοσοκομείου και των απορριμάτων, συνδέει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου το συλλαλητήριο που οργανώνει στις 21/2, στις 7.30 μ.μ., ενάντια στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα. Μπροστά στην οξυμένη κατάσταση, το ΕΚ Ζακύνθου κλιμακώνει τη δράση του με προκήρυξη 24ωρης απεργίας στο νησί με ανοικτή ημερομηνία που θα ορισθεί από κοινού με σωματεία και του δημόσιου τομέα και άλλους μαζικούς φορείς του νησιού.

Παράλληλα, στη Ρόδο, την Τρίτη 21/2, τρία επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία του νησιού καλούν σε συγκέντρωση στις 3 μ.μ., στην Ενωση Ξενοδόχων.

«Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις που να απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες μας, να καλύπτουν τις απώλειές μας τα χρόνια της κρίσης και να είναι υποχρεωτικές για τους εργοδότες», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar», «Sheraton» και «Mira Mare» και καλούν όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νησιού να στηρίξουν την κινητοποίησή τους.

Στο μεταξύ, το Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Sheraton» θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση αύριο, Παρασκευή, στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Συνταξιουχικό «παρών» στις κινητοποιήσεις

«Ξεσηκωμός, Οργάνωση, Αγώνας» είναι το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ προς όλα τα σωματεία της δύναμής της και τους συνταξιούχους, για συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη.

«Αυτή είναι η εργατική - λαϊκή απάντηση σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτός είναι ο δρόμος που είναι ανοιχτός για όλους όσους με τις αντεργατικές - αντιλαϊκές αντισυνταξιουχικές πολιτικές τους τσακίζουν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει η Ομοσπονδία στο κάλεσμά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ