Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργίες εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού

Σε αναμονή συνάντησης με αρμόδιους του υπουργείου Πολιτισμού είναι η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), μετά την επιτυχημένη, χτες, 24ωρη πανελλαδική απεργία των αρχαιοφυλάκων. Το υπουργείο δήλωσε από την Κυριακή ότι «ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης, από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες, όπως και για άλλα θέματα» απασχόλησης του κλάδου και κάλεσε την ΠΕΥΦΑ σε συνάντηση η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στην ΠΕΥΦΑ κατέθεσε προτάσεις για τον Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ για «προσλήψεις μόνιμων τουλάχιστον 1.000 αρχαιοφυλάκων μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο αγώνων, με την προοπτική να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν σταδιακά και συνολικά ο κλάδος να ανέρχεται στους 3.500 αρχαιοφύλακες». Ενώ παράλληλα σχολιάζει ότι μέσω του Οργανισμού στην ουσία «προωθούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, παγιώνεται η κάλυψη των κενών θέσεων με συμβασιούχους, εφόσον δεν προβλέπεται αύξηση των οργανικών θέσεων μόνιμου φυλακτικού προσωπικού».

Η ΔΑΣ διεκδικεί:

  • Προσλήψεις μόνιμου φυλακτικού προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια των Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων πανελλαδικά (πλήρη κατοχύρωση του κλάδου).
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς που ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των μουσείων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Σε απεργία και οι έκτακτοι του υπουργείου Πολιτισμού

Στο μεταξύ, σε 24ωρη απεργία προχωρά και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟΑ, την Πέμπτη 23 Φλεβάρη, και καλεί σε συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο.

Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές όλων σχεδόν των εκτάκτων εργαζομένων στους φορείς και τις υπηρεσίες του υπουργείου, καθυστερήσεις ακόμα και πολλών μηνών, οι οποίες συνεχίζονται ακόμα, χωρίς κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής. Οι έκτακτοι αρχαιοφύλακες, για παράδειγμα, που προσλήφθηκαν το χειμώνα με τετράμηνες συμβάσεις, είναι απλήρωτοι και ενδέχεται να μην έχουν πληρωθεί ακόμα και ύστερα από τη λήξη της σύμβασής τους, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το Σωματείο απαιτεί: Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Λύση τώρα για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας για όλους. Να μην ξαναεμφανιστούν φαινόμενα καθυστερήσεων μισθοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ