Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Ξεκίνησαν διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ράμα

ΤΙΡΑΝΑ.--

Σκηνικό έντονης ενδοαστικής αντιπαράθεσης επικρατεί στα Τίρανα τέσσερις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στις 18 Ιούνη. Το αντιπολιτευόμενο κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα ηγείται, από το Σάββατο, καθημερινών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και διαδηλώσεων απέναντι από το πρωθυπουργικό μέγαρο απαιτώντας την άμεση παραίτηση του «Σοσιαλιστή» πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, και τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης τεχνοκρατών ώστε να διασφαλιστεί η διεξαγωγή δίκαιων και ελεύθερων εκλογών.

Μάλιστα, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, ανήγγειλε εφεξής το μποϊκοτάρισμα των συνεδριάσεων της Βουλής και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει μετατρέψει την Αλβανία σε «τεράστια φυτεία κάνναβης» και ότι προσπαθεί να εξαγοράσει μαζικά συνειδήσεις και ψήφους ενόψει των εκλογών χρησιμοποιώντας «μαύρο» χρήμα από την παραγωγή και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος έστησαν μεγάλη σκηνή απέναντι από το πρωθυπουργικό μέγαρο και διαβεβαίωσαν ότι θα την εγκαταλείψουν μόνο όταν παραιτηθεί ο Ράμα. Κάλεσαν μάλιστα και το μικρό κόμμα Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ολοκλήρωση (LSI) που συμμετέχει στην κυβέρνηση να άρει την υποστήριξη και να προκαλέσει την κατάρρευσή της.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τα αιτήματα της αντιπολίτευσης «γελοία και παράλογα». Μέσω λογαριασμού του στο «Facebook», ο Ράμα απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παραγωγή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών υπό την προστασία των αρχών ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις, ούτε καμία ανησυχία από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ότι κινδυνεύουν οι εκλογές». Κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι βάζει εμπόδια στην προώθηση δικαστικών μεταρρυθμίσεων και ότι με τις διαδηλώσεις προσπαθεί να κρατήσει στη θέση τους «ευνοούμενους δικαστές». Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ