Τετάρτη 1 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες - μετανάστες και καταδίκης των ρατσιστικών κραυγών μίσους πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι, έξω από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Ωραιοκάστρου.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Αννα Μπάμπα εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής, η οποία κάλεσε τον εργαζόμενο λαό του Ωραιοκάστρου σε επαγρύπνηση και συνεχείς αγώνες για το δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Κάλεσε το λαό να μη δείξει καμία ανοχή στο ρατσισμό και τους φασίστες. Να απαιτήσει μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και ταξιδιωτικά έγγραφα για τον τόπο προορισμού τους σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ανέδειξε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής που μήνες πριν έσυρε πρώτη το χορό, προσπαθώντας να δημιουργήσει ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα. Επίσης, καυτηρίασε τις τοποθετήσεις κάποιων Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων και της Ενωσης Γονέων Ωραιοκάστρου που διχάζουν τους γονείς και σιγοντάρουν τα σόου που στήνουν οι ακροδεξιοί. Τέλος, ανέδειξε τις ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων τόσο για την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς όσο και για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.

«Οποιος αγαπάει τα παιδιά, αγαπάει τα παιδιά όλου του κόσμου. Δεν τα ξεχωρίζει με βάση το χρώμα ή τη θρησκεία τους. Δεν καλλιεργεί μίσος στις καρδιές παιδιών Δημοτικού», είπε, και κάλεσε τον εργαζόμενο λαό του Ωραιοκάστρου να συγκρουστεί με κάθε ρατσιστική ή ξενοφοβική αντίληψη, να απομονώσει τους φασίστες που βρωμίζουν τον τόπο με τις πρακτικές τους.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης και μαζική εξόρμηση στο λαό της περιοχής με την ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής. Στην κινητοποίηση, παραβρέθηκε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Αγγελος Θεμελής, δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι γνωστοί επαγγελματίες «πατριώτες» που, τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή τη φοίτηση 5 προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, πρωτοστάτησαν σε ρατσιστικά σόου για τη δημιουργία εντυπώσεων, χτες δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν την κινητοποίηση που είχαν προαναγγείλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ