Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απάτη και θράσος

O Γιάννης Ρώτας, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, με δήλωσή του στο «Ρ» επισημαίνει: «Οταν στις 3/8/2000 ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι από 1/1/2001 το δραχμικό επίδομα εξομάλυνσης θα αυξανόταν σε ποσοστό που αντιστοιχούσε σε 1,5% της σύνταξης, οι συνταξιούχοι το έδεσαν κόμπο και το περίμεναν, παρ' όλη την ευτέλεια του ποσού.

Αυτό που δεν περίμεναν ήταν ότι 13 σχεδόν μήνες αργότερα, η κυβέρνηση δε θα "κατόρθωνε" να ρυθμίσει το θέμα ώστε ν' αρχίσει η καταβολή της αύξησης από 1/1/2001. Επειδή όμως η απάτη πάντα συμβαδίζει με το θράσος, η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι η αύξηση στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα για το 2001 ήταν 5%, ενώ ήταν 3,5%, αφού το 1,5% (της εξομάλυνσης) ποτέ δε δόθηκε!!!

Ετσι κυβέρνηση και πρωθυπουργός ετοιμάζονται να εξαγγείλουν νέο "πακέτο", χωρίς να έχουν ξοφλήσει το παλιό, ετοιμάζονται δηλαδή να ξαναδώσουν εξετάσεις ασυνέπειας, αναξιοπιστίας και εξαπάτησης.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν καμιά πίστη στις ψευτοϋποσχέσεις της 4/8/2001, να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους οπαδούς και θιασώτες του μονόδρομου της ΟΝΕ και να ρίξουν το βάρος τους στους λαϊκούς αγώνες, που είναι ο δικός τους μονόδρομος.

Ειδικά οι συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα, που είναι όλοι ανεξαιρέτως χαμηλοσυνταξιούχοι, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η βελτίωση της θέσης τους δε θα προέλθει απλά από διαπραγματεύσεις, ακόμα και με τον πρωθυπουργό, αλλά θα είναι αποτέλεσμα επίμονων αγώνων μαζί με όλους όσοι πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ