Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Mε άνεση στα ημιτελικά ΑΕΚ, ΠΑΟ

Χωρίς δυσκολίες η ΑΕΚ σφράγισε την πρόκριση στα ημιτελικά, νικώντας χτες τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Χωρίς δυσκολίες η ΑΕΚ σφράγισε την πρόκριση στα ημιτελικά, νικώντας χτες τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ
Με δύο εκ των φαβορί για το τρόπαιο, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, να σφραγίζουν χωρίς δυσκολία τα πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά, άνοιξε χτες η αυλαία των επαναληπτικών αγώνων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Καθάρισε νωρίς

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα του Πλατανιά με 3-0 στη ρεβάνς του 0-0 της Κρήτης. Η φάση που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα έγινε στο 13`. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μάνταλου από τον Μπανανά, ο οποίος παράλληλα αποβλήθηκε, με τον Πλατανιά να διαμαρτύρεται για την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης. Ο Χριστοδουλόπουλος με εύστοχη εκτέλεση άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν το μισάωρο ο Αραούχο (28`) έκανε το 2-0 και στο 59` ο Γιόχανσον έγραψε το τελικό σκορ, ενώ η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Αλμέιδα στο 69`. Πάντως η χαρά της πρόκρισης για την «Ενωση» μετριάστηκε από τον νέο σοβαρό τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι στο χέρι, μόλις στο 5`, με τον παίκτη να αποχωρεί και να μεταβαίνει στο νοσοκομείο.

Νίκη στην αγγαρεία

Στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός με εφαλτήριο το 4-0 του πρώτου αγώνα επικράτησε ξανά του Αστέρα, αυτή τη φορά με 1-0, και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Με την πρόκριση να έχει ουσιαστικά κριθεί από την πρώτη αναμέτρηση, ο αγώνας έμεινε σε μέτριο επίπεδο από πλευράς θεάματος, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με αρκετές αλλαγές βασικών παικτών. Ωστόσο δεν έλειψαν οι ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους «πράσινους» να παίρνουν τελικά τη νίκη στις καθυστερήσεις με γκολ του Μαρινάκη.

Κλείνει η τετράδα σε Περιστέρι, Τούμπα

Σε Περιστέρι και Τούμπα θα σφραγιστούν σήμερα τα άλλα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο πρώτο, Ατρόμητος και Ολυμπιακός (19.30 Cosmote Sprots 1) κοντράρονται στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της ημέρας, μετά το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Στο άλλο ματς ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Ξάνθη (17.15 Cosmote Sports 3), με τον «Δικέφαλο» να κρατάει την τύχη στα χέρια του έπειτα από τη νίκη του με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ