Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή στάση εργασίας (12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας) και στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12.30, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Η τυπική έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ από 1/1/2017 συνοδεύτηκε από σωρεία διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων που "κάθισαν" πάνω σε ήδη σωρευμένα προβλήματα, όπως η τραγική έλλειψη προσωπικού. Τα προβλήματα αυτά, που τα πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν από τον πυρήνα του προβλήματος, το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο που καλείται να υπηρετήσει ο ΕΦΚΑ.

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στο χώρο μας, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ κάνουν τα πάντα για να θολώσουν το κριτήριο των εργαζομένων, επικεντρώνουν εμφαντικά την "αντιπολιτευτική" κριτική τους στα χαρακτηριστικά "επιπολαιότητας" και "προχειρότητας" στο στήσιμο του ΕΦΚΑ, στα τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα, στις διαδικασίες στελέχωσης του ΕΦΚΑ, σκίζουν τα ρούχα τους απαιτώντας ρόλο συνδιαμόρφωσης και συνδιοίκησης του νέου υπερ-ταμείου. Μιλάνε για "παράδοση της χώρας στους δανειστές", αθωώνοντας το ντόπιο κεφάλαιο, τους εμπόρους της Ασφάλισης και της Υγείας που τρίβουν τα χέρια τους, παρακολουθώντας τη μεθοδική αποψίλωση της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να αξιοποιήσουν την προσωπική τους εμπειρία για να βγάλουν συμπεράσματα!»

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία να διεκδικήσουν αγωνιστικά: Καμιά απόλυση. Καμιά υποχρεωτική μετάταξη. Καμιά κινητικότητα. Καμιά δυσμενής μεταβολή εργασιακής κατάστασης σε όλα τα επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών στο μισθό και τη σύνταξη. Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Οχι στη συγχώνευση - κλείσιμο υποκαταστημάτων. Οχι στη συρρίκνωση δομών και αντικειμένων. Να φύγουν όλες οι ιδιωτικές εταιρείες από την Κοινωνική Ασφάλιση. Αποκλειστικά Δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αναπλήρωση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Σε συγκέντρωση, σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, στο περιφερειακό κατάστημα του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους εργαζόμενους η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ