Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μικρές ανθρώπινες ιστορίες» από την ομάδα «Εκτός Σχεδίου»

Η θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» συνεχίζει αταλάντευτα για 13η χρονιά να προσφέρει απλόχερα στις λαϊκές οικογένειες του Καματερού και όχι μόνο, όντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, αφού, όπως αναφέρουν, «βιώνουμε την ολοένα και αυξανόμενη διάλυση βασικών κοινωνικών αγαθών, χωρίς φυσικά να μένει στο απυρόβλητο ο πολιτισμός».

Για φέτος ανεβάζουν μια παράσταση από δραματοποιημένα διηγήματα του Αντον Τσέχοφ και του Αζίζ Νεσίν, με τίτλο «Μικρές ανθρώπινες ιστορίες». Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα σχέσεων, ανθρώπινων χαρακτήρων και αντικρουόμενων συμφερόντων, μέσα σε μια κοινωνία για γέλια και για κλάματα.

Τι συμβαίνει όταν ένας βοηθός αρχικλητήρα φτερνίζεται στο σβέρκο ενός στρατηγού κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης; Γιατί ο πρώτος λαχνός του λαχείου άλλους τους κάνει ευτυχισμένους και άλλους τους στέλνει στα θυμαράκια; Εχετε αναρωτηθεί γιατί στις βραδινές επισκέψεις άλλοι χασμουριούνται και άλλοι σφύζουν από ζωντάνια; Τι γυρεύει ένας παπάς στο οδοντιατρείο, ενώ απουσιάζει ο οδοντογιατρός; Τι θέση θα πάρει ο Υψιστος; Ποιος είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος για να πούμε ένα δυσάρεστο νέο; Πόσες δουλειές μπορεί να κάνει ταυτόχρονα ένας εργαζόμενος; Ισχύει ότι «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή»;

Ολες οι απαντήσεις... κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μ.μ., στη Θεοτόκου 33, Γεροβουνό Καματερού (τηλ. επικοινωνίας: 6944935221).

«Σε μια εποχή που η εμπορευματοποίηση στερεί από την τέχνη τη δυνατότητα να εκφράζει την κοινωνική συνείδηση και να είναι μέσο επικοινωνίας, σε μια εποχή που το σύστημα θέλει τους πολίτες απλούς "καταναλωτές", εμείς αντιδράμε, αντιστεκόμαστε. Επιλέγουμε να τους θέλουμε δίπλα μας, δημιουργούς, σκεπτόμενους και με κριτικό πνεύμα. Με αυτό το στόχο, επιλέγουμε τα θεατρικά μας έργα και μέσα από δυσκολίες, υπομονή και επιμονή, πάθος και μεράκι, συνεχίζουμε κάθε χρόνο να σας τα παρουσιάζουμε», σημειώνει η θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ