Τετάρτη 8 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνο αλισβερίσι με Κόσσοβο

Συνεχίζονται από πλευράς ΥΠΕΞ οι προσπάθειες σύσφιξης των σχέσεων με το ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσσόβου, που στην πράξη έχουν αξία αναγνώρισής του, την ίδια ώρα που στα Βαλκάνια «τρέχουν» τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια, ακόμα και αυτά της αλλαγής συνόρων, με ταυτόχρονη αναζωπύρωση εθνικισμών.

Συγκεκριμένα, χτες στην Πρίστινα έγινε ημερίδα με θέμα τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Κοσσόβου, με την συμμετοχή του γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, Γ. Τσίπρα. Στο πλαίσιο της ημερίδας, που διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρίστινας, με την αρωγή του εκεί Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας (λειτουργεί αντί πρεσβείας), πραγματοποιήθηκε επίσης επιχειρηματική αποστολή 40 περίπου ελληνικών εταιρειών. Από πλευράς Κοσσόβου συμμετείχαν περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες επιχειρηματικές συναντήσεις για τις μπίζνες του κεφαλαίου.

«Η συνάντηση των επιχειρηματιών πιστοποιεί την ωρίμανση των διμερών επιχειρηματικών δράσεων, και προσδοκώ ότι θα αποτελέσει αφετηρία για τη διεύρυνση των οικονομικών συναλλαγών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Γ. Τσίπρας. Παράλληλα είχε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσσόβου, τον υπουργό Γεωργίας, την υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, και τον αρμόδιο για θέματα προώθησης επενδυτικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. «Διαγράφονται εξαιρετικές προοπτικές για ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων», σχολίασε μετά τις συναντήσεις ο Γ. Τσίπρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ