Τετάρτη 8 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία των εργαζομένων στην «Εγνατία Οδό ΑΕ»

Απεργία και συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδός ΑΕ», ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι εμπόδισαν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την κατασκευή Σταθμού Διοδίων στην έξοδο της Θεσσαλονίκης (μετά το ΤΙΤΑΝ) επί της Εγνατίας Οδού, η δημιουργία του οποίου θα πλήξει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών που μετακινούνται στην περιοχή. Ο διαγωνισμός αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη, οπότε ο Σύλλογος Εργαζομένων προγραμματίζει νέα 24ωρη απεργία.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή, αλλά και συνάδελφοί τους από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό ΑΕ» αντιτίθενται στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ., υπογραμμίζοντας ότι θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται ενάντια στους σχεδιασμούς κατασκευής 10 νέων Σταθμών Διοδίων, που θα έχει αποτέλεσμα να λειτουργούν επί του αυτοκινητόδρομου 18 μετωπικοί σταθμοί διοδίων (έναντι 8 σήμερα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ