Παρασκευή 10 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση

«1917 - 2017: 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση, Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε». Με αυτό τον τίτλο, Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική τιμούν με εκδηλώσεις τους αυτό το διάστημα την Οχτωβριανή Επανάσταση. Βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές, εκθέσεις και συζητήσεις περιλαμβάνονται σε αυτές τις εκδηλώσεις, ενώ κάποιες Οργανώσεις βρίσκουν και έξυπνους τρόπους προπαγάνδισης των εκδηλώσεων. Οπως η Τομεακή Οργάνωση Βορείου Τομέα που έφτιαξε ένα διαφημιστικό σποτ για την εκδήλωση (μπορεί κανείς να το δει στο πόρταλ «902.gr» και στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=6mTrDDYs77o), το οποίο καλεί τους νέους να μάθουν την αλήθεια και παρουσιάζει τη χονδροειδή αντικομμουνιστική προπαγάνδα των ΗΠΑ παλιότερων δεκαετιών και τη σχολιάζει με τα λόγια του Μπρεχτ: «Αν τα παιδιά μένανε παιδιά, θα μπορούσανε, τότε, συνέχεια να τους διηγούνται παραμύθια. Μεγαλώνουν όμως κι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται»...

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Αύριο, Σάββατο 11 Μάρτη:

Η Τομεακή Οργάνωση Βορείου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στο Πολυκέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Νεότητας και Κουντουριώτη, πλησίον ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου), κάνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό». Θα ακολουθήσει συζήτηση με την Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Επίσης, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ παραγωγής της ΤΟ Βορείου Τομέα με τίτλο «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη».

  • Κυριακή 12 Μάρτη:

Η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, κάνει βιβλιοπαρουσίαση του συλλογικού έργου της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ «Οκτώβρης 1917 "Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη"», με ομιλητή τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος του Γραφείου Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τη «Ρωμιοσύνη». Για το χώρο της εκδήλωσης πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 5.30 μ.μ., από: Πλατεία Γεννηματά (Ιλιον), Μετρό Ανθούπολης (Περιστέρι) και πλατεία Καράβου (Μενίδι).

Η Τομεακή Οργάνωση Νοτίου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Ιζόλα» στην Καλλιθέα, παρουσιάζει το βιβλίο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζον Ριντ. Θα μιλήσει ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, στις 6.30 μ.μ., στη μουσική σκηνή «Κρεμλίνο» (Καραΐσκου 119), κάνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δημήτρη Βιτάλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Κυριακή 19 Μάρτη:

Η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60), κάνει εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Ρήγα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου. Θα ακολουθήσει βιντεοπροβολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ