Παρασκευή 10 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Με έγνοια για τυχόν αποσύνθεση της Ευρωένωσης

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, συμμετέχοντας στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Παίρνοντας θέση ενάντια σε μια ΕΕ «πολλών ταχυτήτων», και προβάλλοντας την ανάγκη για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με ταυτόχρονη ενίσχυση της ΕΕ στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ζήτησε «να ανατραπούν οι συντηρητικές πολιτικές και να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας», όπως επίσης και «να αποκτήσουμε ισχυρή φωνή στο παγκόσμιο σύστημα, κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα». Προειδοποίησε, εξάλλου, ότι «σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων χάνεται η δυνατότητα συμμαχιών από τις οποίες κερδίζουμε όλοι στα θέματα εθνικής ασφάλειας. Συμμαχίες μόνο με τις χώρες του Νότου, έναντι ενός ισχυρού club των χωρών του Βορρά, θα οδηγήσουν πιο γρήγορα στην αποσύνθεση της ΕΕ».

Χαρακτήρισε «απειλητικό το έλλειμμα αλληλεγγύης» μεταξύ των κρατών - μελών, υποστηρίζοντας ότι «οδηγεί σε έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Ευρώπη, αφήνοντάς τους πιο ευάλωτους στην ακροδεξιά ρητορική και τον ευρωσκεπτικισμό». «Πώς διασφαλίζεται η ενότητα, αν προχωρήσουμε σε ένα στενό πυρήνα;» αναρωτήθηκε, για να απαντήσει ότι «ένας εσωτερικός πυρήνας ομοιόμορφων χωρών δεν εξασφαλίζει την ενότητα».

Σημειωτέον, κατά τη Γεννηματά ο μετέχων στην προσύνοδο ως «παρατηρητής», Αλ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι «δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε», με το Μαξίμου να διαρρέει ότι το νόημα της παρέμβασής του ήταν πως για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΕ ευθύνονται και οι σοσιαλδημοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ