Σάββατο 11 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σοβαρά προβλήματα σε μονάδες του ΟΚΑΝΑ

Η υποχρηματοδότηση και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικά (φάρμακα, αντιδραστήρια) διαμορφώνουν μια δραματική εικόνα για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ. Μετά από τις σοβαρές και χρόνιες πλέον ελλείψεις στον ΟΚΑΝΑ, λόγω της υποχρηματοδότησης, σε προσωπικό, σε τοξικολογικούς και αιματολογικούς ελέγχους, σε εμβολιασμούς, σε κατάλληλη κτιριακή υποδομή, την εικόνα απαξίωσης στις μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ έρχεται να συμπληρώσει η έλλειψη ακόμα και των ίδιων των υποκατάστατων σε ό,τι αφορά τα σκευάσματα βουπρενορφίνης και Suboxone. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα σε διάφορες μονάδες, όπως στη μονάδα υποκατάστασης του Ηρακλείου όπου τη Δευτέρα 6 Μάρτη, 40 εξυπηρετούμενοι δεν μπόρεσαν να λάβουν το υποκατάστατο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ το απέδωσε σε ...«κακή συνεννόηση της προμηθεύτριας εταιρείας με το προσωπικό της Μονάδας (...) σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε γενική έλλειψη υποκαταστάτου». Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι υπάρχει έλλειψη υποκατάστατου SUBOXONE από το Γενάρη, με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση των χορηγούμενων.

«Η παραπάνω εικόνα διάλυσης και απαξίωσης του ΟΚΑΝΑ είναι αποτέλεσμα της στήριξης της εγκληματικής επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της καταπολέμησης των εξαρτήσεων, η οποία θα οδηγήσει τους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους στα χέρια των εμπόρων που δραστηριοποιούνται σ' έναν τόσο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). Και απαιτεί: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Κανένα κλείσιμο μονάδας του ΟΚΑΝΑ και καμιά απόλυση εργαζομένων. Αμεση καταβολή δεδουλευμένων των εργολαβικών εργαζομένων στην καθαριότητα. Καμιά εκχώρηση έργου του ΟΚΑΝΑ σε ιδιώτες. Υπογραφή ΣΣΕ που να προβλέπει αυξήσεις με βάση τις ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ