Σάββατο 11 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Οχι εμπόδια στα όνειρά μας»

Μαζικά διαδήλωσαν χτες μαθητές από σχολεία του Πειραιά στο υπουργείο Παιδείας

Με ζωντάνια και μαχητικότητα διαδήλωσαν χτες στο υπουργείο Παιδείας μαθητές από γειτονιές του Πειραιά, καταγγέλλοντας τις νέες αποφάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων, που ήρθε μετά και τη μετάθεση της ημερομηνίας των πανελλαδικών.

Μαθητές από δεκάδες Λύκεια και Γυμνάσια του Πειραιά, από Νίκαια, Πέραμα, Δραπετσώνα, Κερατσίνι και αλλού, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και με τρένο έφτασαν στο υπουργείο Παιδείας, όπου διαδήλωναν μαζικά για περισσότερο από δύο ώρες, φωνάζοντας ασταμάτητα συνθήματα ενάντια στα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμά τους στη μόρφωση και «στα όνειρά τους», όπως αναγραφόταν χαρακτηριστικά σε ένα από τα πανό, καλώντας παράλληλα σε αγώνα. «Επαναληπτικές ζητάμε μαζικά, οι μαθητές στους δρόμους ακόμα μια φορά», «με αγώνα μαζικό εμείς θα καταργήσουμε το σύστημα αυτό», «το σχέδιό τους είναι σχολεία μαγαζιά, με γονείς πελάτες και αμόρφωτα παιδιά» ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν, δηλώνοντας πως «δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε». Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικοί.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με συμβούλους του υπουργείου Παιδείας, ζητώντας ρητή δέσμευση ότι θα πραγματοποιηθούν φέτος οι επαναληπτικές εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε πως επανεξετάζει το θέμα των επαναληπτικών εξετάσεων, καθώς φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, προκύπτουν νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και ότι θα γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις. Τα παραπάνω πήραν ως απάντηση χτες και οι συγκεντρωμένοι από τους εκπροσώπους του υπουργείου, η ηγεσία του οποίου το προηγούμενο διάστημα επιχειρηματολογούσε υπέρ της κατάργησης των επαναληπτικών εξετάσεων, κάνοντας μάλιστα λόγο για «παθογένεια».


Οι μαθητές, από την πλευρά τους, δήλωσαν, καθώς ολοκληρωνόταν η κινητοποίηση, πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, τη συζήτηση μέσα στα σχολεία και τις τάξεις και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ