Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το DHKP - C για τη σύλληψη των τριών στη Μυτιλήνη

Ανακοίνωση για τη σύλληψη των τριών Κούρδων μελών του στη Μυτιλήνη εξέδωσε χτες το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

«Και οι τρεις στη Μυτιλήνη έκαναν πολιτική προπαγάνδα ενάντια στα λευκά κελιά και καμπάνια συμπαράστασης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους, που κάνουν απεργία πείνας. Οι σύντροφοί μας εργάζονται τρία χρόνια στη Μυτιλήνη σε οικοδομές, σε κήπους και είναι πολύ γνωστοί για την πολιτική τους δραστηριότητα», αναφέρει. Υποστηρίζει πως ο Ισά Ολμές είχε στην κατοχή του ένα όπλο γιατί - όπως ανέφερε και ο ίδιος στις αρχές - φοβόταν για τη ζωή του μετά τη δολοφονία του φίλου και συντρόφου του Ιμπραχήμ Ντογκάν. «Η κατοχή όπλου είναι ποινικό αδίκημα και με μια τέτοια κατηγορία θα περιμέναμε ο σύντροφός μας να παραπεμφθεί στα ελληνικά δικαστήρια. Είναι αδικαιολόγητη, όμως, η σύλληψη και παραπομπή των άλλων δύο», λέει το DΗΚΡ - C. Για τον Χουσεΐν Ντιλμάγκ αναφέρει πως δεν ήξερε τίποτα για το πιστόλι, απλώς κατέβηκε στο λιμάνι να προϋπαντήσει τον φίλο του Ισά. Οσο για τον τρίτο, τον Χουσεΐν Κιλίτς, ισχυρίζεται ότι φιλοξενούνταν στο σπίτι του Χ. Ντιλμάγκ και βρισκόταν εκεί για τη διακίνηση των περιοδικών της οργάνωσης.

Παράλληλα το DΗΚΡ - C αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα που εμφάνισαν τους τρεις Κούρδους συλληφθέντες ως πράκτορες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι «εξυπηρετούν τους ιμπεριαλιστές και το φασιστικό κράτος της Τουρκίας». Προσθέτει, επίσης, πως «δεν είναι τυχαίο ότι εμφανίζονται σε μια περίοδο που ελληνική και τουρκική κυβέρνηση συζητούν για "την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ