Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προετοιμασίες στη Θεσσαλία

Με ενθουσιασμό και μεράκι προετοιμάζονται τα «κόκκινα» νιάτα στη Θεσσαλία για την επιτυχία των κεντρικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες και των τεσσάρων νομών της περιοχής στα πλαίσια του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Στη Λάρισα οι εκδηλώσεις, που θα είναι τριήμερες, θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο και στο Βόλο (Πάρκο Ρήγα Φεραίου), στα Τρίκαλα (Πάρκο Ματσόπουλου) και στην Καρδίτσα (Αθλητικό πάρκο) θα είναι διήμερες και θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο τόσο σε πολιτικό όσο και πολιτιστικό περιεχόμενο. Για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στο Βόλο χτες αντιπροσωπεία του ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τους Β. Παπαδόπουλο, γραμματέα, Ειρήνη Γερογιάννη μέλος του Γραφείου και Θ. Βλαχάκη, μέλος του ΝΕ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Οσον αφορά στο πρόγραμμα του κεντρικού διημέρου περιλαμβάνει συζητήσεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη διαδήλωση στη Γένοβα και την ανάπτυξη της πάλης σε εθνικό επίπεδο. Επίσης θα γίνουν συναυλίες από τα τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα «ΦΩΤΟΣΚΙΕΣ», «NO SYNSET», «Ωδική κυκλοφορία», όπως επίσης και από το συγκρότημα «Ενδελέχεια». Θα συμμετέχουν και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, θα γίνουν προβολές ταινιών για τη ζωή και τη δράση του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, καθώς και κλασικών ταινιών του Αϊζενστάιν και άλλων μεγάλων σκηνοθετών. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις θέσεις της ΚΝΕ για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν στους νέους.

Χτες ανακοινώθηκε, σε συνεντεύξεις Τύπου, το πρόγραμμα και των κεντρικών εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ που θα γίνουν στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Στη συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα που έδωσε ο Αγ. Τριγάζης, μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει το Σάββατο 9/9 αφιέρωμα στην αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη των λαών και θα γίνει σχετική συζήτηση, καθώς και αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο. Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από τον Γ. Χώτο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, αφιέρωμα στην ερασιτεχνική δημιουργία και μεγάλη συναυλία από το συγκρότημα «Μωρά στη φωτιά». Επίσης, θα γίνουν αγώνες σκάκι, έκθεση ζωγραφικής και θα υπάρχει χώρος προβολής βίντεο.

Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου από την Γιώτα Πολάτου, γραμματέα του ΝΣ της ΚΝΕ, την πρώτη μέρα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην ερασιτεχνική δημιουργία. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα γίνει αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο και θα ακολουθήσει γλέντι με ρεμπέτικο, λαϊκό και δημοτικό τραγούδι από το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ». Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει παιδότοπος και θα γίνει έκθεση ζωγραφικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ