Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κόκκινος παλμός στη Δυτική Ελλάδα

Ξεχωριστή σημασία ανάμεσα στις εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχουν τα κεντρικά διήμερα σε πρωτεύουσες νομών της Βορειοδυτικής Ελλάδας, από τα οποία άλλα ολοκληρώνονται σήμερα κι άλλα πραγματοποιούνται σήμερα κι αύριο.

Στο Αγρίνιο θα μιλήσει απόψε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στο πλαίσιο των διήμερων κεντρικών εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αιτωλοακαρνανία, που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Πάρκο και ξεκινούν στις 8 μ.μ., ενώ θα κλείσουν αργά το βράδυ με συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου. Στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου λειτουργούν περίπτερα αφιερωμένα σε διάφορα θέματα, μαθητικό στέκι, έκθεση φωτογραφίας από τη Γένοβα, έκθεση σκίτσου και βιβλιοπωλείο.

Σήμερα ολοκληρώνεται, επίσης, το κεντρικό διήμερο των εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ στην Αρτα, με την ομιλία του Βασίλη Καλαματιανού, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλία των Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που αποτελεί σημαντικό πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός για την πόλη, πραγματοποιούνται στην πλατεία Σκουφά και ξεκινούν στις 8 το βράδυ.

Το 27ο Φεστιβάλ επισκέπτεται σήμερα και τη Λευκάδα, όπου ολοκληρώνοντας επίσης τις εκδηλώσεις του στο νομό, καλεί τους νέους και τις νέες στο Πάρκο Παραλίας, στις 8.30 μ.μ. Εκεί το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λευκάδας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «Η πάλη για σταθερή δουλιά με δικαιώματα, για μια ζωή χωρίς αδιέξοδα και ψευτοπαραδείσους» και ακόμα συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου («Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ»).


Δυο ακόμα κεντρικά διήμερα εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ σε πρωτεύουσες νομών ανοίγουν σήμερα τις πύλες τους και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα και την Πρέβεζα.

Οι εκδηλώσεις της Πρέβεζας πραγματοποιούνται στο Κηποθέατρο και ξεκινούν στις 8 μ.μ. Σήμερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Ερασιτεχνικό συγκρότημα, συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Αύριο Κυριακή, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πάλι με ερασιτεχνικό συγκρότημα, θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δημήτρη Παπατολίδη, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και θα κλείσει με συναυλία από τον Μπάμπη Τσέρτο.

Στην Κέρκυρα η πολιτεία του Φεστιβάλ στήνεται στην Πάνω Πλατεία και ανοίγει τις πύλες της στις 8.30 μ.μ. Το σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χορευτικό συγκρότημα «Λαοδάμας», συζήτηση για τα ναρκωτικά, όπου θα συμμετάσχουν οι Ηλίας Μιχαλαρέας, επιστημονικός συνεργάτης του «18 ΑΝΩ» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων, Εφη Μπούκα, ψυχίατρος, μέλος του ΔΣ της ΔΗΜΟΠ - Νίκος Μωρός και πρόεδρος του συλλόγου «Στήριξη», και Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα «Φωνή Βοώντος».

Αύριο Κυριακή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Κέρκυρα θα τραγουδήσουν Αλβανοί εργάτες που ζουν και εργάζονται στο νησί, θα προβληθούν ντοκουμέντα από τη διαδήλωση της Γένοβας, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Κινητοποιήσεις των λαών ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων"», όπου θα συμμετάσχουν: Ο Νίκος Μεταλληνός, πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, κι ο Γιάννης Ζήκος, μέλος της αποστολής της Κέρκυρας στην κινητοποίηση στη Γένοβα. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ροκ συναυλία του τραγουδοποιού Σταμάτη Μεσημέρη, με τη συμμετοχή μουσικού σχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ