Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζονται οι προβολές αφιερωμένες στη γυναίκα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής (μέλος της ΟΓΕ), συνεχίζοντας τις προβολές αφιερωμένες στη γυναίκα, προβάλλουν την ταινία του Ράντου Μιχαϊλεάνου «Η Πηγή των Γυναικών», την Τετάρτη 15 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στον αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής.

Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Ατλαντας του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό από τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, ένα τραγικό συμβάν τις υποχρεώνει να αλλάξουν στάση... Ο Ρουμάνος στην καταγωγή, αλλά εγκατεστημένος πια στη Γαλλία, σκηνοθέτης Ράντου Μιχαϊλεάνου, βασισμένος στην κωμωδία του Αριστοφάνη, που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ., παρουσιάζει στην πέμπτη του ταινία μια σύγχρονη Λυσιστράτη, καλώντας τις συγχωριανές τις να απέχουν από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχτούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό...

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία μέλους του ΔΣ της ΟΓΕ. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα της επικαιροποιημένης «Λυσιστράτης», Αντώνη Ξένο. Επίσης θα υπάρξει χορική παρουσίαση του «Γεννήθηκα Γυναίκα» από τις: Λιλή Μήλλιου, Βανέσα Ευαγγελάτου. Την ταινία θα παρουσιάσει ο Μπάμπης Ζαφειράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ