Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Πέταξε» για πλέι οφ η ΑΕΚ

Με κορυφαίο τον Αραούχο η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη επι του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Με κορυφαίο τον Αραούχο η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη επι του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
Η ευρεία νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ με 3-0 ήταν αυτή που ξεχώρισε στα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής στη Super League, απ' όπου δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.

Στο ΟΑΚΑ η Ενωση μετά τη νέα επιτυχία της ξαναμπήκε σε τροχιά πλέι οφ αφού ανέβηκε μόνη 5η στη βαθμολογία, ενώ με βάση τόσο την ήττα του ΠΑΟΚ όσο και τα υπόλοιπα αποτελέσματα διατηρεί τις ελπίδες της για κάτι παραπάνω (4η, ακόμα και 3η θέση). Οι γηπεδούχοι έφθασαν στην πολύτιμη νίκη έχοντας κορυφαίο τον Αραούχο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, μόλις στο 1ο λεπτό και στο 85', ενώ ο Αραβίδης, που επανήλθε στην ενεργό δράση, έκλεισε το σκορ στις καθυστερήσεις. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ έπαιξε καλύτερα στο α' μέρος ενώ στο β' ο ρυθμός της έπεσε, με αποτέλεσμα να δεχθεί την πίεση του ΠΑΟΚ, που συν τοις άλλοις αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαλεζά (53'). Ωστόσο και πάλι οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιο επικίνδυνοι από τους αντιπάλους τους ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχθηκαν και πιο αποτελεσματικοί.

Κατά τ' άλλα, στραβοπατήματα επιφύλαξε η αγωνιστική για Παναθηναϊκό και Ξάνθη, κάτι το οποίο άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες στη μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα. Οι «πράσινοι», αν και καλύτεροι συνολικά, έμειναν στο 1-1 με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο πληρώνοντας την αδυναμία τους να τελειώσουν τις φάσεις. Προηγήθηκαν με τον Μπεργκ (37'), έχασαν σωρεία ευκαιριών στην επανάληψη για να διευρύνουν το προβάδισμα, αλλά είδαν τον Ηρακλή να ισοφαρίζει τελικά με αυτογκόλ του Τελάντερ στο 72'.

Πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για μια θέση στα πλέι οφ έχασε και η Ξάνθη μετά την ήττα στην Κέρκυρα με 1-0 (Ντιόγκο 51'), με τους Φαίακες να κάνουν σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε ο Γουάλας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Για τη μάχη του τίτλου, με νίκες συνέχισαν ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός και ο δεύτερος Πανιώνιος. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα υψηλή απόδοση επικράτησαν στην έδρα τους του Ατρομήτου με 2-0 (Ντα Κόστα 36', Φυντανίδης αυτογκόλ 62') επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες και διατήρησαν τη διαφορά των 6 β. από τους διώκτες τους. Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος έμεινε στο κυνήγι των πρωτοπόρων νικώντας την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη με 1-0 (Μοχάμεντ 33').

  • Αλλα αποτελέσματα: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0, Πλατανιάς - Βέροια 1-0, Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 1-1.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 54, Πανιώνιος 48, ΠΑΟΚ 43, Παναθηναϊκός 42, ΑΕΚ 40, Ξάνθη 39, Πλατανιάς 38, Ατρόμητος 35, ΠΑΣ Γιάννινα 33, Κέρκυρα 29, Παναιτωλικός 27, Λάρισα 21, Αστέρας Τρίπολης 21, Λεβαδειακός 18, Ηρακλής 16, Βέροια 13.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ