Τετάρτη 15 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καλεί τους συμβασιούχους, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για πληρωμή των δεδουλευμένων και μόνιμη και σταθερή εργασία, να προχωρήσουν σε αποχή από την εργασία την Κυριακή 19/3. Επίσης, απευθύνει κάλεσμα στους συμβασιούχους όλων των δήμων της Μακεδονίας και της Θράκης για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση την Τρίτη 21/3 στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Καλεί τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, Ελεγκτικό Συνέδριο, ΚΕΔΕ) να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, ενώ με επιστολή που έχει στείλει στην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την οποία κοινοποιεί στον Εισηγητή του Α΄ Τμήματος, ζητά να γνωμοδοτήσει άμεσα, προκειμένου να δοθεί λύση και να πληρωθούν οι συμβασιούχοι πανελλαδικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΠΙΣ»: Σοβαρός τραυματισμός, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, προκλήθηκε σε ειδικευόμενο γιατρό του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ», με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Με ανακοίνωσή της, η ΕΙΝΑΠ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ειδικευόμενο γιατρό και στην οικογένειά του και απαιτεί πλήρη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό αυτό συμβάν.

ΙΓΜΕ: Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση, στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Ενέργειας (Μεσογείων 119) προχωρά σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ. Σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την απαξίωση του Ινστιτούτου που εκφράζεται, μεταξύ άλλων, μέσα από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού, τις καθυστερήσεις στην έναρξη έργων κ.ά.

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Στάση εργασίας (1 μ.μ. έως τέλος ωραρίου) και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υποδομών πραγματοποιεί αύριο το Σωματείο Εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές», κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις κατά της ένταξης στο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων. Το σωματείο απαιτεί: Αμεση απένταξη από το «υπερταμείο». Διασφάλιση της δουλειάς και των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι «Κτιριακές Υποδομές», σημειώνει το Σωματείο, συνεχίζουν να αποτελούν τον βασικό δημόσιο φορέα για απαλλοτρίωση, μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό σημαντικών υποδομών όπως σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια κ.λπ. Ως «περιουσία» έχουν εκατοντάδες δημόσια κτίρια και οικόπεδα που καλύπτουν ή προορίζονται για να καλύψουν βασικές κοινωνικές ανάγκες στους προαναφερθέντες τομείς.

ΛΑΡΙΣΑ: Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος ν. Λάρισας πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ