Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Εξελίξεις και αντιδράσεις

Εξελίξεις στο «παγωμένο» εδώ και καιρό σχέδιο για γήπεδο του Παναθηναϊκού υπήρξαν χτες μετά την ενημέρωση που είχαν από κυβερνητικά στελέχη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, και ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, οι παράγοντες του Παναθηναϊκού ενημερώθηκαν πως κυβερνητική πρόθεση είναι στο σχέδιο για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας να στηριχτούν και τα πλάνα που αφορούν τη δημιουργία νέου γηπέδου στου Γουδή, παράλληλα με την ανάπλαση του χώρου όπου βρίσκεται σήμερα το «Απ. Νικολαΐδης». Από πλευράς Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στον οποίο ανήκει τυπικά η τωρινή έδρα της ομάδας, οι πρώτες αντιδράσεις στα σχέδια φαίνεται να είναι θετικές, ενώ τέθηκαν ορισμένες προϋποθέσεις - μεταξύ άλλων, να μην γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου πριν ολοκληρωθούν τα έργα στου Γουδή, κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός επίσης φέρονται να βλέπουν θετικά τα νέα σχέδια, με την επιφύλαξη ότι αυτά θα πρέπει να «βγαίνουν και οικονομικά» όσον αφορά την επόμενη μέρα τους (π.χ. συντήρηση).

Αντιδρά η ΚΑΕ

Αντίθετα, με το όλο σχέδιο δείχνει να διαφωνεί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία αντιπροτείνει, σε περίπτωση γκρεμίσματος του «Απ. Νικολαΐδης», παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για 99 χρόνια σε όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Με δήλωσή του μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Δ. Γιαννακόπουλος, κατηγορεί ΠΑΕ και Ερασιτέχνη για αθέτηση συμφωνίας όσον αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο.

  • Το θέμα της δημιουργίας νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στου Γουδή συζητήθηκε και στη χτεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, με θέμα το σχέδιο «Νέα Αθήνα» και τις αστικές παρεμβάσεις στο κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ