Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Ο υποσιτισμός είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας»

«Κανένας να μη συμβιβαστεί με αυτές τις εικόνες ντροπής», καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή το νέο περιστατικό υποσιτισμού μαθήτριας σε Λύκειο της Πάτρας που ήρθε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες.

«Οπως καταγγέλλεται, η συγκεκριμένη μαθήτρια, που προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λιποθύμησε την ώρα του σχολείου μπροστά στα μάτια των καθηγητών της, αφού είχε 3 μέρες να φάει. Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αφού ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας:

«Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με το πακέτο των αντίμετρων που θα τα συμπληρώνουν, δεν παίρνονται για να ανακουφίσουν τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, αλλά για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το κέρδος των εργοδοτών, οδηγώντας ακόμα πιο πολύ στην εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας, με μεγαλύτερα θύματα όλων τα παιδιά.

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, για χιλιάδες οικογένειες με ανέργους, πολύτεκνους και διαζευγμένους γονείς, η προσπάθεια να διασφαλιστούν τα απαραίτητα για την επιβίωση των παιδιών τους.

Τα κρούσματα λιποθυμιών λόγω υποσιτισμού θα αυξάνονται καθημερινά, όσο οι μισθοί θα μειώνονται και η ανεργία θα αυξάνεται.

Είναι μέγιστη υποκρισία, στο πλαίσιο της "Θεματικής Βδομάδας" που περιλαμβάνει και την ενότητα "Διατροφή και ποιότητα ζωής", η κυβέρνηση να μιλάει για "διατροφικές επιλογές", την ίδια στιγμή που υλοποιεί πολιτική ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας.

Η απραξία της κυβέρνησης απέναντι στη διαρκή ένταση του φαινομένου είναι εγκληματική. Τα όποια προγράμματα σίτισης είναι ανύπαρκτα ή είναι παραδομένα σε διάφορες ΜΚΟ ή σε διάφορα "ευαγή" ιδρύματα τύπου Νιάρχου, "φιλάνθρωπων" επιχειρηματιών δηλαδή, που είναι οι ίδιοι που δημιουργούν την κρίση και τον υποσιτισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που καλεί στον αγώνα για να μπει ένα τέλος στη βαρβαρότητα και ζητά άμεσα να βγει έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, Εκκλησίας και χορηγών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεγάλη καθυστέρηση πρόγραμμα σίτισης... σε ορισμένα σχολεία (2014-01-23 00:00:00.0)
Μεγαλώνει ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών (2013-12-14 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για το πρόγραμμα «Ευζήν» (2013-04-27 00:00:00.0)
Πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης παιδιών (2012-06-21 00:00:00.0)
Υπισιτίζονται 600 μαθητές σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης (2012-02-02 00:00:00.0)
Απαιτούν δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους (2011-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ