Τρίτη 21 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζονται τα φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με ορίζοντα το Φεστιβάλ της Οργάνωσης των ΤΕΙ στην Αττική που θα γίνει στις 24 Μάρτη, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νίκαιας «Πλάτων» με πλούσιο πρόγραμμα, συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα τα Φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, από σήμερα αρχίζει στη Χαλκίδα το διήμερο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο ΤΕΙ. Στο χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις με θέματα «Κομματικός επαναστατικός Τύπος» και «Καπιταλισμός vs σοσιαλισμός: Κερδίζεις αλήθεια στο σύστημα που ζεις;». Σήμερα θα γίνει συναυλία στις 4 μ.μ., με τους «Sober on Tuxedos» και τους «Anthi Crew». Αύριο, στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο θα γίνει συζήτηση με θέμα «Επαγγελματικά δικαιώματα και επιχειρηματικότητα. Μύθοι και πραγματικότητα», όπου θα μιλήσει η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρέμβει η Αφροδίτη Κτενά, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΙ Στερεάς, και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σχετικού ερωτηματολογίου που διακίνησε η Οργάνωση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ. Στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Παιδαγωγικό ποίημα» στο μεγάλο αμφιθέατρο.

Στην Κομοτηνή, διήμερο εκδηλώσεων θα γίνει αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 23 Μάρτη (έναρξη 7.30 μ.μ.), στο φουαγέ του Ιστορικού του ΔΠΘ. Αύριο θα γίνουν: Προβολή βίντεο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός. Ομιλία με θέμα «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ», από τον Δημήτρη Παπατολίδη, Γραμματέα Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Την Πέμπτη: Παρουσίαση των συλλογικών εργασιών «Αντιπαράθεση με τα συγγράμματα του Τμήματος Ιστορίας - Εθνολογίας και τα σχολικά βιβλία για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917», «Κοινωνικές δομές και κοινωνική μέριμνα: Το παράδειγμα της ΕΣΣΔ vs Στρατηγική της ΕΕ», «Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς στον καπιταλισμό vs Εργατική δημοκρατία στο σοσιαλισμό». Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε απ' τον κόσμο... Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Στη Χίο, γίνονται εκδηλώσεις (στις 18.00 στο Μιχάλειο κτίριο, μικρή αίθουσα του ισογείου): Σήμερα Τρίτη παρουσίαση της μπροσούρας «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!» από τον Αρη Μιχαλάκη, στέλεχος του ΚΚΕ. Αύριο Τετάρτη, συζήτηση με θέμα «Διεθνείς και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις. Μελετώντας τις, μπορούμε να καταλάβουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο», με ομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λάρισα, αύριο Τετάρτη, εκδηλώσεις θα γίνουν στις 8.30 μ.μ., στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ, με: Παρουσίαση συλλογικής εργασίας για τις εστίες στις σοσιαλιστικές χώρες, συναυλίες, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι και πάρτι. Θα μιλήσει ο Θανάσης Μπιζαϊντές, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στο Βόλο, αύριο Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., στη «Χωροταξία» θα γίνουν εκδηλώσεις με: Παρουσίαση με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» βασισμένη στην αντίστοιχη έκδοση του ΚΣ, συναυλίες φοιτητικών σχημάτων, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι και πάρτι.

Ακόμα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα, διοργανώνεται σήμερα και αύριο στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου με τίτλο «Ο Αθλητισμός ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ